POSLEDNÍ TŘI PŘEDSTAVENÍ ROCKOVÉ OPERY JESUS CHRIST SUPERSTAR V TÉTO SEZÓNĚ
MUZIKÁL / 7.5.2023
Nenechte si ujít jedno z posledních tří představení rockové opery Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice JESUS CHRIST SUPERSTAR v této sezóně! Dvě představení se uskuteční v květnu, poslední uvedeme v červnu.
 
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského uvádí nejslavnější rockovou operu 20. století od roku 2016. V tomto roce získalo ostravské nastudování muzikálu výroční cenu magazínu Musical v kategorii Nejoblíbenější inscenace roku. Příběh posledního týdne života Ježíše Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až do jeho ukřižování je vyprávěn z perspektivy Jidáše Iškariotského. Rockovou operu JESUS CHRIST SUPERSTAR uvedeme v této sezóně 10., 24. května 2023 a 3. června 2023 od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!
 
Foto Martin Popelář
„Uvedení rockové opery Jesus Christ Superstar bylo pro naše divadlo velkou výzvou, prostě už jen proto, že jde opravdu o mimořádné dílo. Je výjimečné nejenom svým námětem a uchopením příběhu, ale i hudebním zpracováním. Ve svém žánru patří k tomu nejlepšímu, co v posledním půlstoletí vzniklo. (...) Rocková opera má obrovskou sílu i díky neobvyklému zpracování pašijového příběhu, který dnes může znít velmi naléhavě. (...) To, že jde o ostravskou inscenaci, pozná divák už před začátkem představení. Hrajeme bez opony. Základem scénografie je divadelně stylizovaná replika prostoru před vchodem do katedrály Božského Spasitele, která se nachází přímo naproti našeho Divadla Jiřího Myrona, takže divák může mít dojem, že se příběh odehrává na prázdném parkovišti mezi divadlem a katedrálou…" Jiří Nekvasil v rozhovoru pro ostravan.cz (15. 3. 2016).