POSLEDNÍ PŘEDSTAVENÍ MUZIKÁLU WEST SIDE STORY V TÉTO SEZÓNĚ!
MUZIKÁL / 17.6.2023
V Divadle Jiřího Myrona uvedeme v úterý 20. června 2023 od 18.30 hodin poslední představení světově proslulého muzikálu WEST SIDE STORY v této sezóně.
 
Příběh inspirovaný nesmrtelnou Shakespearovou tragédií Romeo a Julie, hudba geniálního skladatele Leonarda Bernsteina a náročná taneční čísla řadí West Side Story k vrcholům hudebního divadla! Nenechte si ujít poslední představení v této sezóně. V hlavních rolích se představí Radek Novotný (Riff), Marco Salvadori (Tony), Ondřej Nosálek (Pruďas), Laco Hudec Šubrt (Arab), Kristýna Štarhová (Čára), Roman Harok (Bernardo), Lukáš Adam (Chino), Patricia Janečková (Maria), Veronika Prášil Gidová (Anita) a další. Těšíme se na Vaši návštěvu v úterý 20. června v Divadle Jiřího Myrona
 
 
„Zvukově precizní orchestr Jakuba Žídka zahrál Bernsteina překvapivě stylově, trochu mi připomněl orchestr legendární inscenace Městského divadla v Brně na začátku devadesátek, která zapůsobila mimo jiné právě v orchestru jako zjevení. Udržet a přitom neuspěchat komplikované rytmy a nechat v nich vyznít každý tón či úder xylofonu je hodně složité a přiznám se, že jsem až tak dobré provedení nečekal. (...) Pomohlo také k vesměs dobré srozumitelnosti mluveného i zpívaného slova, jakou si pěkný věcný a přitom poetický překlad Jiřího Joska zasloužil. (...) Z pohybu a tance je správně odvozeno i jednání všech postav, jak to v klasickém muzikálu musí být, žádná činohra se zpěvy a tanci! Jednání kolektivní, protože všechno se tu děje společně, každá drobnost ovlivňuje osudy všech. Právě tomu napomohl zmíněný prostor, vlastně aréna, v níž nic není jen soukromé, na každého je vidět a postavy se před událostmi nemají kam schovat. Prostě divadlo, v němž každý musí mluvit, zpívat a tančit, a většina aktérů to zvládala obdivuhodně." Josef Herman (Divadelní noviny, 17. 2. 2020).