V DIVADLE JIŘÍHO MYRONA BUDEME PODÁVAT MASOVÉ PIROŽKY PANÍ LOVETTOVÉ!
MUZIKÁL / 31.8.2023
V září uvedeme na jevišti Divadla Jiřího Myrona kultovní muzikálový thriller Stephena Sondheima Sweeney Todd: Ďábelský lazebník z Fleet Street.
 
„Stephen Sondheim je bezesporu jednou z největších ikon muzikálového divadla. Znalci a milovníci koncepčního muzikálu ho zbožňují, protože vnesl do tohoto žánru originalitu, progresivitu, konceptuální umění a neotřelá témata. (...) Výtečné smyčce, žestě, úžasná harfa a pestrobarevné perkuse, to všechno přispělo k přesvědčení, že hudba není součástí příběhu, ale přímo ho definuje a předurčuje. Sondheimova partitura se extrémními nároky vymyká všemu, co se v muzikálu dosud objevilo.
 
Foto Kristýna Junková
(...) Viděli a slyšeli jsme pomyslnou špičku ledovce, pod kterým se skrývá miniaturní práce všech zainteresovaných. Klobouk dolů! Režie Juraje Čiernika se drží v intencích Burtonova filmu. Vyhnula se naštěstí přílišné obscénnosti, na scéně nestříká krev jako ve filmu. Násilí je prezentováno náznakově, částečně humorně a spíše v decentní, parodické a metaforické rovině. (...) Je zde i spousta úlevného humoru a milosrdné naděje, že světlo nakonec převáží tmu. Sondheimův Sweeney Todd je nepochybně jednou z klíčových muzikálových událostí roku 2023, ne-li událostí největší. Nejen, že je v takovém rozsahu u nás prvním, ale hlavně proto, že jde o divadlo ve všech ohledech poctivé, přesvědčivé a znamenité."
Milan Bátor (ostravan.cz, 3. 2. 2023).
 
Nenechte si ujít jedno ze dvou zářijových představeních! Sweeneyho Todda uvedeme 14. září 2023 a 15. září 2023 od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!