Jakub Kudláč se narodil 25. února 1978 v Bratislavě, po studiu skladby na bratislavské Státní konzervatoři absolvoval v oboru filosofie na pražské FF UK a pokračoval v doktorském studiu na pražské FAMU. Jako autor hudby spolupracuje často s režisérem Štěpánem Páclem. Jejich prvním setkáním byla inscenace hry Josefa Topola Konec masopustu (DISK, 2008), spolupráce pokračovala mj. při inscenování her Henrika Ibsena Brand-Oheň a El Príncipe Constante Pedra Calderóna de la Barcy (Divadelní společnost Masopust – Divadlo v Celetné, 2010) a také při ostravské inscenaci hry J. K. Tyla Krvavé křtiny aneb Drahomíra a její synové (NDM, 2010) a Čechovova Ivanova (NDM, 2012).

Opakovaně spolupracuje s dalšími divadelními režiséry: s Natálií Deákovou (Zámek a Mocná Afrodité v Divadle na Vinohradech, Carrollova Alenka v říši divů v Činoherním studiu v Ústí nad Labem), s Jiřím Adámkem (autorské představení Požár v experimentálním prostoru NoD) nebo Miroslavem Bambuškem (projekty sdružení Perzekuce.cz: Cesty energie, part 3.: Uran v protiatomovém krytu na Příbramsku a Buzní kříž v pražské MeetFactory).

Kromě hudby k divadlu se věnuje vlastní skladbě a filmové hudbě. Vedle tvorby pro krátkometrážní a animované filmy je jeho poslední prací hudba pro celovečerní film Petra Oukropce Modrý tygr (2012). Filmové hudbě se věnuje také jako pedagog na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a na pražské FAMU.

Inscenační tým - Sezóna:
HOSTINEC U KAMENNÉHO STOLUHudba
LESÍKHudba
LESÍKHudba
ZA VODOU (Dokud nás smrt...)Hudba
ZA VODOU (Dokud nás smrt...)Hudba
IVANOVHudba
IVANOVHudba
KRVAVÉ KŘTINY aneb DRAHOMÍRA A JEJÍ SYNOVÉHudba
KRVAVÉ KŘTINY aneb DRAHOMÍRA A JEJÍ SYNOVÉHudba