Narodila se v Panamě, hlavním městě Panamy, kde získala taneční vzdělání v rámci studia na Pointe Centro de Danza (2001–2013) a později Academia de Danza Steps (2013–2015). Svou profesionální dráhu zahájila v sezóně 2016/2017 jako sólistka Národního baletu v Panamě a od sezóny 2021/2022 byla jmenována první sólistkou.

Získala několik ocenění.  Za všechny jmenujme zlatou medaili v kategorii pas de deux a bronzovou medaili v soutěži jednotlivců v Miami International Ballet Competition v USA (2019), 1. místo v soutěži Danza Activa v Panamě (2014), je finalistou Mezinárodní baletní soutěže v Orlandu v USA (2013). Účastnila se mezinárodních tanečních festivalů: José Ballet Festival v Kostarice (2022) a Miami International Ballet Festival v USA.

Její repertoár zahrnuje řadu významných rolí: Kláru, Cukrovou švestkovou vílu, Panenku, Kapku rosy a sólo v Čínském tanci v inscenaci Louskáček, Kitri, Mercedes a Květinovou vílu v Donu Quijotovi, Auroru, Šeříkovou a Briliantovou vílu v Spící krasavici, Svanildu v Coppélii v choreografii Vasilije Medveděva, pas de deux z Květinového festivalu v Genzanu v choreografii Augusta Bournonvilla, grand pas de deux a pas de trois z baletu Paquita.

Od sezóny 2022/2023 nastoupila do souboru baletu NDM jako sboristka s povinností sóla.

Obsazení - Sezóna:
CARMENPřátelé
COPPÉLIAVESNICKÉ DÍVKY
PANENKY - torza
GALAVEČER K ZAHÁJENÍ SEZÓNY 2023/2024Účinkující
Heatscape
HORA
LABUTÍ JEZEROMalé labutě
Neapolitánský tanec
LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDAKlára Cratchitová
Klára ve snu
Děti
Kolombína
RAPSODIE BOHEMIAHEATSCAPE
CARMENPŘÁTELÉ
COPPÉLIAVESNICKÉ DÍVKY
DON QUIJOTEPřítelkyně Kitri Juanita
Květinová víla
Sborové scény - dívky
HORA
LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDAKlára Cratchitová
Děti
Sněhové děti
Klára ve snu
MAHLEROVY VZPOMÍNKY DÍVKY
Fotografie - Sezóna:
HORA
V popředí

Beatriz Fernandez Moreno, Andrea Díaz
Foto: Serghei Gherciu