Absolvovala SPŠT v Brně a Školský ústav uměleckých řemesel v Praze. V roce 1994 přišla s režisérem Petrem Léblem do Divadla Na zábradlí. Od téhož roku spolupracovala s režisérem Jiřím Pokorným v ústeckém Činoherním klubu, v Divadle Komedie v Praze, v brněnském HaDivadle a v nedávné době v industriálním prostoru Rarach (Do židů!) a v Dejvickém divadle (Dealer’s Choice).
 
V Ústí nad Labem navrhovala kostýmy i pro inscenace režiséra Davida Czesanyho. S režisérem Michalem Langem pracovala v pražském Činoherním klubu a později i ve Švandově divadle. Několik kostýmních výprav navrhla v pražském Divadle v Dlouhé pro režiséry Jana Bornu (Jak jsem se ztratil), Vladimíra Morávka (Kabaret Undine) a Hanu Burešovou (Běsi). Scénograficky se podílí na inscenacích lounského Multiprostoru. S Agon Orchestra spolupracovala na opeře Philipa Glasse V kárném táboře v rámci projektu Perzekuce.cz, také navrhla kostýmy pro inscenace Porta Apostolórum Horáková x Gottwald, spolupracovala s občanským sdružením Mezery na specifickém projektu Zdař bůh! uváděném na Dole Michal v Ostravě.
 
Od roku 1996 soustavně spolupracuje s režisérem Michalem Dočekalem – v Divadle Komedie (Čechov: Tři sestry, Shakespeare: Král Lear, Marlowe: Tragická historie o doktoru Faustovi), v královehradeckém Klicperově divadle, v opeře Divadla J. K. Tyla v Plzni (Foerster: Bloud) a v Národním divadle. V Činohře ND se hrají nebo hrály v jejích kostýmech nejen inscenace Dočekalovy, ale i dalších režisérů – Cyrano z Be​rgeracu, Romeo a JulieStísněná 22,Jako naprostý šílenciLakomecPrvotřídní ženyPronásledování a umučení dr. ŠaldyPygmaliónRichard III.RevizorPochyby,MikveBlackbirdSpaseni nebo Racek.
 
V Opeře Národního divadla spolupracovala s režisérem Jiřím Nekvasilem na Prodané nevěstě Tajemství, s Viktorií Čermákovou na Rudé Marii Jana Kučery. Pro operu Národního divadla moravskoslezského navrhla kostýmy pro Hindemithova Cardillaca a Janáčkovu Káťu Kabanovou. Navrhuje kostýmy také pro film a televizi. Za kostýmy do filmů Bedřicha Slámy a Michala Samira byla několikrát nominována na cenu Český lev.

 

 

 

 

Články z webu

Nechť hovoří hudba. Smetanovi Braniboři zpátky v Ostravě
(24. 2. 2024)

Inscenační tým - Sezóna:
BRANIBOŘI V ČECHÁCHKostýmy
BRANIBOŘI V ČECHÁCHKostýmy
BRANIBOŘI V ČECHÁCHKostýmy
BRANIBOŘI V ČECHÁCHKostýmy
KÁŤA KABANOVÁKostýmy
KÁŤA KABANOVÁKostýmy
KÁŤA KABANOVÁKostýmy
CARDILLACKostýmy
MAMZELLE NITOUCHEKostýmy
CARDILLACKostýmy
MAMZELLE NITOUCHEKostýmy
MAMZELLE NITOUCHEKostýmy