Tenorista Steven Harrison debutoval na operní scéně v roce 1995 v New York City Opera jako Rudolf v Pucciniho Bohémě. V témže roce se také představil na koncertním pódiu Lincoln Centra v New Yorku ve Verdiho Requiem. Na americké půdě dále vystoupil například jako Riccardo ve Verdiho Maškarním plesu ve Washington Opera a v Miami Grand Opera. Na evropském kontinentu debutoval v roce 2000 v opeře Luigiho Dallapiccoly Vězeň u příležitosti oslav 300. výročí Théâtre Royal de la Monnaie v Bruselu.

V roce 2004 obdržel titul Nejlepšího pěvce roku, který udílí německý deník Süddeutsche Zeitung. Na svém repertoáru má stěžejní role francouzského a italského repertoáru – kromě již jmenovaných to jsou Don José v Bizetově Carmen, Gounodův Faust, Massenetův Werther, Aeneas v Berliozových Trójanech, Hagenbach v Catalaniho opeře La Wally, Samson v Saint-Saënsově Samsonovi a Dalile, Edgardo v Donizettiho Lucii z Lammermooru, Pollione v Belliniho Normě, Alfredo Germont ve Verdiho La traviatě, Turiddu v Mascagniho Sedláku kavalírovi, Giordanův Andrea Chénier, Faust v Boitově Mefistofelovi, Pinkerton v Pucciniho Madama Butterfly, Mario Cavaradossi v Pucciniho Tosce a další.

Steven Harrison hostoval například na scénách Oper Leipzig, Staatstheater Kassel, Theater Krefeld, Teatro Colón Buenos Aires, Baltimore Opera, Deutsche Oper am Rhein v Düsseldorf / Duisburg. Pravidelně se věnuje koncertnímu repertoáru (Beethovenova 9. symfonie, Verdiho Requiem, Pucciniho Messa di Gloria nebo Janáčkova Glagolská mše).

Více informací na www.stevenharrison.org

Obsazení - Sezóna:
LA WALLYGiuseppe Hagenbach
WERTHERWerther