Csilla Boross vystudovala hru na klavír a posléze zpěv na Akademii hudby Ference Liszta pod vedením Judit Németh, Boldizsára Keönche, Ilony Tokody a Gabrielly Imre. Zúčastnila se také několika mistrovských kurzů například u Ileany Cotrubas, Waltera C. Moora, Istvána Gátiho, Ralfa Döringa, Anny Reynolds a Renata Brusona.

Kariéru začala jako koloraturní sopranistka, kdy nastudovala party Konstance (Únos ze serailu), Gildy (Rigoletto), Violetty (La traviata), Kleopatry (Julius Caesar) a další. V současné době se věnuje spíše dramatickému oboru. Do jejího repertoáru patří například Donna Anna (Don Giovanni), Cio-Cio-San (Madama Butterfly), Taťána (Eugen Oněgin), Tosca, Venuše (Tannhäuser), Aida, Adriana Lecouvreur či Lady Macbeth, nebo z českého repertoáru Janáčkova Jenůfa (Její pastorkyňa) a Káťa Kabanová.

V sezoně 2008/2009 se Scilla Boross představila jako Tosca (Národní divadlo v Szegedu, Státní opera Praha), Violetta (ND Brno), Donna Anna (Stavovské divadlo v Praze), Taťána (ND Brno), Venuše (Maďarská státní opera, Japonsko) a Lady Macbeth (ND Brno).

V sezoně 2009/2010 zpívala Fiordiligi v Così fan tutte a Elettru v Idomeneovi (Národní divadlo v Praze) a Aidu v nové inscenaci Národního divadla v Brně.

V sezoně 2010/2011 hostovala v Teatro Verdi v Trieste (Violetta), Opera Palm Beach (Abigail v Nabuccovi), v Teatro Comunale v Modeně (Lady Macbeth), v Teatro dell’Opera di Roma (Abigail, pod taktovkou Riccarda Mutiho), v Montpellier (Manon Lescaut) aj. V červenci a srpnu 2011 zpívala Tosku v provedení Teatro dell’Opera di Roma v Caracallových lázních. V dubnu a květnu 2012 zpívala roli Abigaille ve Washingtonské národní opeře (režie Thaddeus Strassberger.

Za ztvárnění titulní role v Madama Butterfly na jevišti Janáčkovy opery Národního divadla v Brně získala prestižní cenu Thálie 2009.

Obsazení - Sezóna:
NABUCCOAbigaille
NABUCCOAbigaille