Miriam Němcová 
 
začala svou dirigentskou dráhu v šestnácti letech u neprofesionálních souborů. Po absolutoriu Pražské konzervatoře a během studia oboru kompozice a dirigování na AMU v Praze (mj. u prof. Václava Neumanna), spolupracovala již s řadou profesionálních ansámblů (Sukův komorní orchestr, Karlovarský symfonický orchestr, Filharmonie Hradec Králové, Pěvecký sbor Českého rozhlasu, Pražský filharmonický sbor). V letech 1987-1988 byla stipendistkou České filharmonie u Pražských madrigalistů a několikrát obdržela stipendium na Internationale Bachakademie Stuttgart u prof. Helmutha Rillinga. Po návratu ze  stáže v Paříži působila Miriam Němcová v Komorní opeře Praha a v Divadle F. X. Šaldy v Liberci, kam se po ročním angažmá u Karlovarského symfonického orchestru v roce 1991 vrátila jako šéf opery. Na základě úspěšného nastudování Verdiho Otella v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě jí byla v roce 1993 nabídnuta dirigentská i sbormistrovská smlouva ve Státní opeře Praha.Od září 1995 je M. Němcová pedagogem a  vedoucím oddělení dirigování na Pražské konzervatoři, kde současně řídí symfonický orchestr. Mezinárodní dirigentské kurzy vedla např. v Hradci Králové, v jihokorejském Seoulu a naposledy v Praze pro Studio lirico.
 
Kromě toho se věnuje stálé koncertní činnosti u nás i v zahraničí jako hostující dirigent či jako umělecký šéf orchestru Praga Sinfonietta, pěveckého sboru Vox Pragae a Českého národního sboru. Od roku 2001 je stálým hostem Filharmonie Hradec Králové, s níž nahrála na CD cyklus symfonických básní Má vlast Bedřicha Smetany.V poslední době  hostuje též  jako sbormistr  u Pražského filharmonického sboru. 

Do spektra dirigentských aktivit M. Němcové patří též práce v nahrávacích studiích při natáčení filmové hudby pro mezinárodní produkce.
 
Inscenační tým - Sezóna:
OTELLODirigent
OTELLODirigent
OTELLODirigent

Obsazení - Sezóna:
LA TRAVIATADirigent