Igor Františák

Vletech 1989 – 1995 studoval na konzervatoři v Ostravě v klarinetové třídě doc. Valtra Vítka, u něhož pokračoval na umělecko-pedagogické katedře Ostravské univerzity. V roce 2001 získal vládní stipendium na Norwegian Academy of Music, kde pracoval pod vedením Prof. Hanse Christiana Braeina. 

Jako sólista vystupoval s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Slovenským komorním orchestrem, Janáčkovým komorním orchestrem, Talichovým kvartetem, Wihanovým kvartetem, Wallingerovým kvartetem a řadou dalších. 

Je zakládajícím členem Stadlerova klarinetového kvarteta a souboru Ensemble Moravia, s nímž v roce 2002 získal 1. cenu na Mezinárodní soutěži komorní hudby „Marco Fiorindo“ v Turíně. V současnosti působí jako odborný asistent hry na klarinet a komorní hry na Fakultě umění Ostravské univerzity. 

V roce 2001 založil 
Svatováclavský hudební festival, který probíhá ve 25 městech Moravskoslezského kraje a zařadil se mezi hlavní a úspěšné festivaly České republiky. Festival je zároveň nejrozsáhlejším festivalem duchovní a staré hudby v Česku.

Obsazení - Sezóna:
NÁVRATY DOMŮKlarinet
NÁVRATY DOMŮKlarinet