Seyoung Park
soprán
 

Narodila se v roce 1982 v Koreji. Studovala na Národní univerzitě v Kong-ju a také na Sangsin University v Soulu. Od roku 2012 pokračovala ve studiu u profesora Enrica Faciniho na berlínské Universität der Künste. Obdržela stipendium nadace LYRA-Bank Vontobel v Curychu a v roce 2015 bayreuthské stipendium Sdružení Richarda Wagnera v Berlíně-Brandenburgu.

Nedávno debutovala v Deutsche Oper Berlin (Berta v Lazebníku sevillském), hostovala také v Gran Teatre del Liceu v Barceloně, Musikvereinu ve Vídni, Teatro di Parma, Teatro Goldoni di Firenze, Tonhalle Zürich, Kulturním centru v Soulu s M. Myung-Whun Chungem (pianista a dirigent, žák Oliviera Messiaena) a také spolupracovala s Filharmonickým orchestrem Soulu. Zpívala Verdiho Requiem v Teatro Cervates Malaga, Mariinské koncertní síni s Mariinským orchestrem v Petrohradu, Čajkovského koncertní síni v Moskvě s moskevskými filharmoniky, Teatro Arriaga Antzokia v Bilbau, na festivalech Musica Riva a Castell de Peralada, mezinárodním hudebním festivalu Olympus ad.

Seyoung Park dosáhla úctyhodného množství vítězství v národních soutěžích Jižní Koreje. Dle získala cenu Hilde Zadek Prize (Vídeň, 2013), první cenu mezinárodních soutěží La Città Sonora (Milán, 2013), Magdy Olivero (Milán, 2013) a italského Ravella (Ravello, 2013).

V lednu 2014 uspěla na 51. Mezinárodní pěvecké soutěži Francisca Viñase v Barceloně, kde obdržela první cenu a speciální cenu za nejlepší interpretaci skladeb Giuseppe Verdiho, a dále mimořádnou cenu festivalu Castell de Peralada. Obdržela také první a speciální cenu Fondazione Teatro Maggio Musicale Fiorentino, Amici della musica Foligno, festivalu Musica Riva, 21. mezinárodní soutěže Zandonai (italské Riva del Garda, 2014), 27. mezinárodní soutěže Iris Adami Corradetti (italská Padova, 2014). Druhé ceny získala na 51. mezinárodní soutěži Voci Verdiane (italské Busseto, 2014) a na 14. mezinárodní soutěži Montserrat Caballé (španělská Zaragoza, 2014), třetí cenu a cenu kritiků pak obdržela na 15. mezinárodní soutěži Bilbao-Bizkaia (španělské Bilbao, 2014).

 

 

Obsazení - Sezóna:
ROBERTO DEVEREUXAlžběta, anglická královna
ROBERTO DEVEREUXAlžběta, anglická královna
Fotografie - Sezóna:
ROBERTO DEVEREUX
Seyoung Park (Alžběta, anglická královna)
Foto: Martin Popelář
ROBERTO DEVEREUX
Seyoung Park (Alžběta, anglická královna)
Foto: Martin Popelář
ROBERTO DEVEREUX
Kristýna Slezáková (Stín), Václav Živný (Sir Gualtiero Raleigh), Ondřej Koplík (Lord Cecil), Seyoung Park (Alžběta, anglická královna)
Foto: Martin Popelář