Lukáš Hacek
tenor

Narodil se v Čadci na Slovensku. Po dokončení studia na Soukromé obchodní akademii se rozhodl věnovat studiu operního zpěvu na konzervatoři Jana Levoslava Bellu v Banské Bystrici. V roce 2008 zpíval na vídeňském operním festivalu „Opernwerkstatt Wien“ v inscenaci opery Edgar od G. Pucciniho a v roce 2009 na operním festivalu „Festival della Valle d‘Itria“ ve městě Martina Franca v jižní Itálii. Ve školním roce 2009/2010 jako výjimečně talentovaný mladý umělec získal roční stipendium od Rotary clubu v Banské Bystrici. Po čtyřletém studiu na konzervatoři byl přijat do Brna na JAMU, kde studuje u N. Romanové-Achaladze.

Nyní náleží k našim operním nadějím v oboru lyrického tenoru, což prokazuje jak v českých, tak světových operách B. Smetany, A. Dvořáka, G. Verdiho, W. A. Mozarta, G. Rossiniho, jakož i v současné dramaturgii. Vytvořil role Jeníka v Prodané nevěstě, Lukáše v Hubičce, Dona Ottavia v Donu Giovannim, Ferranda v Cosi van tutte, Conte Alberta v Rossiniho opeře L‘occasione fa il ladro, Lenského v Čajkovského Eugenu Oněginovi.

Jako sólista se také představil v dílech duchovní hudby: W. A. Mozart - Coronation Mass (KV.317), Mass in C (KV. 259), Mass Brevis in D (KV. 194), Requiem (KV. 626), G. F. Händel - Mesiáš, G. Verdi - Requiem, A. Bruckner - Te deum s Moravskou filharmonií Olomouc, A. Neumann - Oratorium Sancti Joannis Nepomuceni s hudebním ansámblem Musica Figuralis, G. P. Telemann - Daniel v jámě lvové na hudebním festivalu Znojmo 2015 s Czech Ensemble Baroque.

Ovládá řadu operetních árií a duetů, italských serenád, španělských zarzuel, výběr z umělých písní, např. V. Nováka, M. Schneidera-Trnavského, J. Sibelia, G. Martucciho, G. Enescu aj. V červnu 2015 se jako laureát pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech představil v symfonii Píseň o zemi G. Mahlera na festivalu Hudba tisíců - Mahler 2015 s Komorní filharmonií Pardubice a s dirigentem P. Altrichtrem.

Obsazení - Sezóna:
TŘI PŘÁNÍ aneb VRTKAVOSTI ŽIVOTAMajordomus / Barman
TŘI PŘÁNÍ aneb VRTKAVOSTI ŽIVOTAMajordomus / Barman