Petr Dopita 

Zpívat začal už jako dítě v pěveckém sboru ve svém rodišti – Olomouci. Profesionální uměleckou dráhu zahájil po několika vítězstvích v talentových soutěžích jako sólista Orchestru Gustava Broma, s nímž pořídil i množství rozhlasových nahrávek a absolvoval řadu koncertů i televizních pořadů. Posléze působil jako sólový zpěvák v Polsku a Německu, pět let účinkoval v poznaňském hudebním satirickém divadle Teyatr, s folkovým kabaretem Brňafka vystupoval u nás i v Polsku.
 
V roce 1993 nastoupil do angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích, kde ztvárnil přes dvě desítky operních, operetních i muzikálových rolí. V roce 1996 získal titulní roli v muzikálu Dracula a od té doby jej lze dodnes vidět i v mnoha pražských muzikálových produkcích.
 
Kromě zpěvu se také profesionálně věnuje hře na kanadskou pilu, s níž zaznamenal řadu úspěchů u nás i v zahraničí. 

 

Obsazení - Sezóna:
JESUS CHRIST SUPERSTARKaifáš
JESUS CHRIST SUPERSTARKaifáš
Fotografie - Sezóna:
JESUS CHRIST SUPERSTAR
Krvavé peníze

Jan Drahovzal (2. Kněz), Jiří Siuda (3. Kněz), Petr Dopita (Kaifáš), Lukáš Adam (Jidáš Iškariotský), Josef Lekeš (Annáš), Marcel Školout (1. Kněz)
Foto: Martin Popelář
JESUS CHRIST SUPERSTAR
Ariel Zmuda (3. Kněz), Petr Dopita (Kaifáš), Roman Tomeš (Jidáš Iškariotský), Jan Drahovzal (2. Kněz), Josef Lekeš (Annáš), Marcel Školout (1. Kněz)
Foto: Martin Popelář