Narozen v Moravském Krumlově (1955), od roku 1960 žije v Ostravě.

Po gymnasiu studoval VŠB fakultu strojní a elektro, dále 3 semestry postgraduálního studia, zaměřeného na pracovní a hospodářské právo na UK Praha a v roce 2012 absolvoval doktorandské studium na stavební fakultě VŠB-TU v Ostravě.

Do roku 1990 pracoval v provozně- technických funkcích v n.p.Bytostav a Ferona, v letech 1990 – 2006 byl náměstkem primátora města Ostravy, kde měl na starost terciární sféru (sociální oblast, zdravotnictví, vzdělávání, kulturu apod.) Od roku 2007 inicioval a řídil vývoj moderního a dostupného systému bydlení pro seniory s dnes více než 20 realizovanými projekty. Založil „Institut podporovaného bydlení a sociálních staveb“, který se orientuje zejména na pomoc municipalitám. Od roku 2014 působí opět ve funkci náměstka primátora statutárního města Ostravy a v současnosti má na starosti oblast kultury a volného času. Během svého profesního života působil v orgánech mnoha příspěvkových, obchodních i neziskových organizací. Od roku 2007 je také předsedou Rady diecézní charity ostravsko-opavské (čestná funkce).

V minulosti aktivně sportoval (cyklistika) a amatérsky hraje na několik hudebních nástrojů. Je ženatý, se svojí manželkou vychovávají 4 děti (16, 13,9,6).

Rodina bydlí v rodinném domku v Ostravě-Mariánských Horách.