zpět

13. 6. 2017

POHÁDKOVÉ PUTOVÁNÍ JAK MÁ BÝT

Baletní studio má za sebou tradiční závěrečný koncert. Uskutečnil se v neděli 11. 6. 2017 od 14.00 hodin na jevišti Divadla Antonína Dvořáka. Lektorky s dětmi připravily program s názvem POHÁDKOVÉ PUTOVÁNÍ aneb kouzla všude kolem nás. Diváci byli pozváni do kouzelného světa plného pohádkových bytostí.

Více než 4 měsíce děti pilně nacvičovaly pod vedením lektorek baletního studia Michaely Vápeníkové, Anny Knollové a Markéty Stehlíkové, které jsou zároveň také autorkami námětu, choreografkami a režisérkami. Kouzelnou pohádkovou atmosféru pomáhaly vykouzlit projekce obrázků, které pro koncert vybral a seřadil Stéphane Aubry (sólista baletu NDM), který se podílel také na návrzích některých kostýmů. Světlenou složku měl na starosti mistr světel NDM Radko Orenič, krásné kostýmy ušila Ivana Koplová a představení „pevnou rukou“ řídil Štěpán Piňos.
 
Děti se s chutí, zápalem a radostí popasovaly nejen s mnoha choreografiemi,  netradičním prostředím velkého jeviště, ale také se světly a rychlými převleky. Zkrátka zažily vše, co k divadlu a baletu patří. Za to byly zaslouženě odměněny velkým potleskem plného hlediště a náleží jim velká pochvala!

Tak se ještě jednou ohlédněme prostřednictvím fotografií Martina Popeláře za letošním koncertem.


10.10. 2016

POŘAD RYTMIX TANČIL S DĚTMI BALETNÍHO STUDIA

V pátek 7. října 2016 to v divadle žilo. Česká televize zde natáčela s dětmi z Baletního studia další díl oblíbeného tanečního pořadu Rytmix,
který vysílá pravidelně ČT Déčko.
 
Moderátoři pořadu - Michaela Gatěková, Jakub Mazuch a Patrick Ulman (člen souboru baletu NDM) 
učí vždy děti krátkou taneční choreografii v určitém žánru.
 
Naše variace byla pořádně bláznivá :-)
Těšte se na vysílání