zpět

29. 6. 2015

ZÁVĚREČNÝ KONCERT BALETNÍHO STUDIA

Veliké poděkování za celoroční práci patří všem lektorkám Baletního studia – Petře Kováčové, Míše Vápeníkové, Anně Knollové, Kristýně Moravčíkové a Halině Paszkové. A také panu Vejsadovi, který se věnoval dospělým.

DÍKY MOC VŠEM!!! 

Lektorům i Vám všem přejeme krásné léto a v září se těšíme na viděnou


29. 6. 2015

JEVIŠTĚ PLNÉ DĚTÍ

V neděli 28. června 2015 se v Divadle Antonína Dvořáka uskutečnil závěrečný koncert Baletního studia NDM, které každoročně touto ukázkou své práce zakončuje školní rok.

Na jevišti se v 90 minutovém programu vystřídalo přes 70 dětí baletního studia (v choreografiích Petry Kováčové, Michaely Vápeníkové, Anny Knollové, Kristýny Moravčíkové a Haliny Paszkové) a také 10 žáků pana Vejsady, který v letošním roce vedl skupinu Hobby balet pro dospělé a připravil pro ně také choreografii. Na klavír doprovázela skvělá Hana Lišková.

Divadlo plné až po strop, nádherná atmosféra, radostné děti a nadšení diváci. Co více si ještě přát. 

Atmosféru krásného odpoledne zachycují fotografie Davida Szeligy.  

 
 

14. 5. 2015

DĚTI NA NÁVŠTĚVĚ U POPELKY

V pátek 10. a v sobotu 11. dubna byl baletní sál Divadla Antonína Dvořáka otevřen dětem. Baletní soubor NDM pro ně připravil otevřenou zkoušku baletu Popelka, který v současné době spěje k premiéře. Ta se uskuteční za necelé dva týdny.

Děti tak zažily "zblízka", jak se zkouší balet. Mohly si vyzkoušet kousek choreografie, osahat si rekvizity a vyfotit se s krásným kostýmem tlusté nevlastní sestry Popelky. Jako vstupenku na tuto zkoušku děti kreslily obrázek s podtitulem Když se řekne Popelka... Jejich krásné výtvory si můžete prohlédnout zde v naší fotogalerii. Ale také ve třetím patře Divadla Antonína Dvořáka, kde v prostoru šaten budou obrázky vystaveny od premiery až do konce sezóny.


18. 2. 2015

DĚTI Z BALETNÍHO STUDIA V ČESKÉ TELEVIZI

Adélka, Amélie a Lucinka z našeho Baletního studia navštívily ve středu 18. února, spolu s lektorkou Míšou Vápeníkovou, pořad České televize Dobré ráno. Mluvilo se – jak jinak – o baletu, baletních piškotách a špičkách, dennodenní „dřině", ale i o radosti z tance :-)

Tři vstupy z Dobrého rána si přehrajte zde:

17. 2. 2015

UKÁZKOVÉ LEKCE

V průběhu měsíců ledna a února 2015 proběhly v našem studiu tradiční ukázkové lekce pro rodiče a blízké. Více fotografií naleznete v naší Fotogalerii


11. 2. 2015

SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ

Již tento víkend opět hrajeme pro děti Sněhurku a sedm trpaslíků – v neděli 22. února v 10 a 16 hodin v Divadle Jiřího Myrona. 
Ještě máme volná místa, tak nečejte a pojďte s dětmi do divadla. A do té doby... zkraťte si čekání a pusťte si videospot z představení.

  


11. 2. 2015

DĚTI BALETNÍHO STUDIA USPĚLY NA KONZERVATOŘI

Blahopřejeme všem dětem z Baletního studia, které uspěly u talentových zkoušek na Janáčkovu konzervatoř a Gymnázium v Ostravě. 
V jejich studiu jim přejeme hodně píle  a vytrvalosti, ale hlavně radosti z tance.

A dětem, které letos neměly tolik štěstí, vzkazujeme: Nebuďte smutné, i nadále si užívejte svou lásku k tanci a hlavně TANČETE dál :-)


6. 1. 2015

OHLÉDNUTÍ ZA VÁNOCEMI – OHLÉDNUTÍ ZA LOUSKÁČKEM

Krásný, poklidný vánoční čas je již za námi a s ním také Louskáček. Nabízíme vám malé ohlednutí za lehkou, čarovnou atmosférou štědrovečerního příběhu v podání souboru baletu NDM a také dětí Baletního studia. Fotili jsme na jevišti po představení. 

 Tak zase za rok na viděnou s Louskáčkem. 

 

28. 12. 2014

KRÁLOVNA Z OPERY MARIA STUARDA POCHÁZÍ Z BALETNÍHO STUDIA

Snem (skoro) každé malé holčičky je být princeznou. Čtyři holčičky z Baletního studia si zahrály rovnou královnu – jednu z nejvýznamnějších. V předvánoční premiéře opery Maria Stuarda si zahrály malou Alžbětu I. v průběhu jejího dětství a dospívání. Více vám povědí fotografie Martina Popeláře.  
 

2. 12. 2014

VÁNOČNÍ LOUSKÁČEK

Opět po roce jsme „oprášili Louskáčka“. Vánoční baletní klasika se hrála poprvé v neděli 30. listopadu. Naše děti – děti z Baletního studia – byly na jevišti. Nenechte si ujít některé z dalších představení.

Hrajeme pro Vás: 

5. 12. 2014 - 18:30 - Divadlo Antonína Dvořáka 
7. 12. 2014 - 16:00 - Divadlo Antonína Dvořáka 
28. 12. 2014 - 16:00 - Divadlo Antonína Dvořáka 
29. 12. 2014 - 18:30 - Divadlo Antonína Dvořáka



18. 11. 2014

LOUSKÁČEK 

V předvánočním čase se na repertoár našeho divadla tradičně vrací Louskáček – pohádkový balet vyprávějící o kouzlu VánocDěti z Baletního studia vystupují v rolích Myšek a Myšího krále.
 
Přijďte s námi prožít sen odehrávající se v slavnostní atmosféře Štědrého večera, ve kterém se lidé mění v pohádkové bytosti.
 
Louskáčka pro Vás hrajeme v Divadle Antonína Dvořáka 30. 11., 5. 12., 7. 12., 28. 12. a 29. 12.
 
 

30. 10. 2014

DEN TANCE NA KONZERVATOŘI

V pátek 7.11. 2014 v dopoledních hodinách se na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě uskuteční Den tance. Máte dítě ve věku páté nebo šesté třídy, které by chtělo studovat tanec na konzervatoři?
 
Přijďte
  • si prohlédnout konzervatoř
  • na hodinu tance
  • si zahrát na klavír
  • zažít zábavnou hodinu matematiky
  • si zatančit na jeviště divadelního sálu pro 250 lidí
V případě zájmu, zašlete přihlášku na adresu veronika.frydlova@jko.cz (uveďte jméno a příjmení dítěte a kontakt na rodiče). Přihláška Vám bude obratem potvrzena a budete informováni o podrobnostech k akci.

15. 10. 2014

SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ

Srdečně Vás zveme do Divadla Jiřího Myrona na listopadové reprízy oblíbené rodinné baletní inscenace na motivy pohádky bratří Grimmů Sněhurka a sedm trpaslíků. Reprízy se konají 16. listopadu v 10.30  a v 16.00 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Těšíme se na Vás i Vaše děti.

Sněhurka – Michaela Vápeníková Princ – Sergio Méndez Romero Prófa – Jan Krejčíř Kejchal – Vladimír Vašků
Dřímal – Filip Staněk Šmudla – Rodion Zelenkov Stydlín – Giordano Bozza Rejpal – Po-Ju Lin
 
Štístko – Michal Bublík Ježibaba – Peter Ondrka Královna – Lucie Skálová Sněhurka a sedm trpaslíků

V dalších rolích uvidíte jako myslivce Macbetha Kaněru a motýla ztvární Chiara Lo Piparo

  

1. 9. 2014

BALETNÍ STUDIO NA JDEME ZA VÁMI!

Poslední den prázdnin se uskutečnila již tradiční oslava počátku nové sezóny pod názvem Jdeme za Vámi!. Letos se na programu podílelo také Baletní studio. Děti vystoupily s úryvky z inscenace Z pohádky do pohádky, kterou v loňském roce zakončily školní rok studia. 

 
Druhou části vstupu Baletního studia byla výuka krátké choreografie ve stylu streetdance s Patrickem Ulmanem, kterou si užily nejen děti, ale i pár odvážných dospělých, kteří se přidali.

Více fotografii najdete ve fotogalerii.