OSLAVENÍ PŘÍCHODU NOVÉHO ROKU TANCEM!
BALET / 19.12.2019
Silvestr inspirovaný prosluněným Španělskem s temperamentní hudbou Ludwiga Minkuse, strhující tance a především pohodová nálada poslední noci roku 2019... Oslavte nový rok 2020 s DONEM QUIJOTEM!
 
Minkusův komicky laděný balet DON QUIJOTE podle románu Miguela Cervantese je jedním z nejpopulárnějších titulů světového baletního odkazu. V choreografii Mariuse Petipy měl balet premiéru v Moskvě roku 1869 a setkal se hned od počátku s velkým úspěchem. Hlavní dějová linie milostného příběhu o zakázané lásce Kitri a Basila se prolíná s líčením fantaskního světa Dona Quijota, který se vydal hledat společně se svým věrným Sanchem Panzou rytířská dobrodružství...
 
 
Zveme vás na poslední dvě uvedení této inscenace v sezóně, a to ve dnech 29. prosince a 31. prosince, kdy společně tancem přivítáme nový rok 2020! Můžete se těšit na řadu překvapení... ;-)
 
V hlavních rolích se představí Petr Sýkora (Don Quijote) a Rei Masatomi (Sancho Panza). Dne 29. prosince budou tančit Sawa Shiratsuki (Kitri / Lilie) a Sergio Méndez Romero (Basil). Poslední den v roce 31. prosince pak Michaela Vápeníková (Kitri / Lilie) a Koki Nishioka (Basil).