NA JÍDELNÍČEK NDM SE VRACÍ BALETNÍ HOSTINA ROSSINIHO KARTY
BALET / 18.10.2021
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského zve na podzimní reprízy komponovaného večera, který se vrací nejen na ostravské jeviště, ale stane se i součástí programu baletních festivalů v Brně a Polsku. 
První část inscenace ROSSINIHO KARET je dílem španělského choreografa Juanja Arquése, který se v minulých dnech po dvou letech vrátil do Ostravy, aby spolu s tanečníky svou choreografii Consequence / Následky oživil a doplnil stávající obsazení. Přečtěte si rozhovor na ostravan.cz, ve kterém Juanjo přibližuje nejen svou práci se souborem NDM, ale hovoří i o období pandemie, které se promítne i do aktualizované podoby choreografie Následky.
 
Foto Serghei Gherciu
 
Ve druhé části inscenace se soubor baletu NDM představí v choreografii Maura Bigonzettiho Rossiniho karty. Velkolepá taneční hostina s nádhernou hudbou slavného italského skladatele, který si mimo jiné potrpěl na skvělé jídlo a byl výtečným kuchařem. 
 
Foto Serghei Gherciu
 
Střípky z hedonistického kaleidoskopu života odkazují na Rossiniho dobu i naši současnost. Jsou imaginativní, originální a přitom snadno stravitelné svou rozverností a vtipem. Nelze se divit, že právě za tento večer získal soubor Cenu za nejlepší kolektivní výkon v soutěžní přehlídce Balet 2019."
Lucie Hayashi
 
Nenechte si ujít nejbližší reprízy 19., 27. října, 10. listopadu 2021 od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.