ZVEME VÁS NA SVĚTOVOU PREMIÉRU BALETU MAHLEROVY VZPOMÍNKY
BALET / 30.11.2021
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského vrcholí s přípravami na světovou premiéru inscenace MAHLEROVY VZPOMÍNKY v choreografii Jo Strømgrena.
 
Rezidenční choreograf Norského národního baletu Jo Strømgren si přál vytvořit balet na motivy života a tvorby Gustava Mahlera v zemi, kde měl skladatel kořeny, a vybral si Národní divadlo moravskoslezské. V průběhu večera zaznějí světoznámé skladby Gustava Mahlera z nahrávek Berlínských filharmoniků řízených Herbertem von Karajanem. Hudbu choreograf doplnil skladbami svého kolegy Bergmunda Waala Skasliena a sám je také autorem scény a světelného designu inscenace, která je uvedena k letošnímu 110. výročí úmrtí skladatele.
(klasikaplus.cz, 29. 11. 2021)
 
Foto Serghei Gherciu

V Divadle Jiřího Myrona bude nový balet poprvé uveden ve čtvrtek 2. prosince, druhá premiéra pak v sobotu 4. prosince, vždy od 18.30 hodin. Kromě choreografa Jo Strømgrena se obou premiér zúčastní také B. W. Skaslien a vy máte jedinečnou možnost poslechnout si jeho originální skladby už před samotnými představeními. Koncerty se budou konat od 17.45 hodin ve slavnostním sále Josefa Kobra v Divadle Jiřího Myrona a budou součástí dramaturgických úvodů u obou premiér.

Nenechte si ujít tuto vyjímečnou baletní událost sezóny! Těšíme se na Vaši návštěvu!