LEDNOVÉ MAHLEROVY VZPOMÍNKY V PODÁNÍ SOUBORU BALETU
BALET / 10.1.2022
Ponořte se do světa poetických obrazů dětských vzpomínek Gustava Mahlera... Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského uvede 11. a 12. ledna inscenaci MAHLEROVY VZPOMÍNKY.
 
Prvními představeními souboru baletu v novém roce 2022 budou 11. a 12. ledna MAHLEROVY VZPOMÍNKY, které uvedeme od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Úspěšná nscenace světově uznávaného norského choreografa a tvůrce Jo Strømgrena se vydává na cestu vzpomínkami, jež lemují život slavného skladatele Gustava Mahlera. Diváci se však mohou prostřednictvím poetických obrazů rozpomenout i na své vlastní...
 
Foto Serghei Gherciu
„Mahlera chci představit jako člověka. Zajímá mne, odkud se jeho hudba vzala – když ji psal kdesi v Jihlavě, kde vyrůstal, slyšel švitořit svoji tetu, slyšel cikánské písně… Chci se dotknout těchto inspirací, jeho dětství, otázek, které si pokládal, toho, s čím se musel vypořádat. Ano, mé představení je o lidech a obrazech ze života, ne o kompozici nebo struktuře Mahlerovy hudby. O životě slavných osobností toho často víme velmi málo a tím spíše o skladatelích, jejichž dílo je abstraktnější. Ale byli to lidé jako my."
 Jo Strømgren
Foto Serghei Gherciu