NOVÝ PODCAST NDM S CHOREOGRAFEM JIŘÍM POKORNÝM
BALET / 15.4.2022
Zaposlouchejte se do nového podcastu NDM. Moderátor Vít Roleček zpovídal choreografa Jiřího Pokorného, který se souborem baletu Národního divadla moravskoslezského pracuje na nové inscenaci CARMEN, která bude mít premiéru již 12. května!
 
Balet Národního divadla moravskoslezského připravuje premiéru inscenace CARMEN v choreografii Jiřího Pokorného, která bude osobitá a originální. Původní příběh posunul do současnosti, zachoval a snad i více zdůraznil u postav jejich charakteristiky. Carmen se v příběhu stává dívkou sebevědomou, silnou, spíše bezelstnou, nikoli intrikánskou.
 
Foto Serghei Gherciu
Mladý český choreograf pracuje po celém světě a se souborem baletu NDM spolupracoval poprvé před třemi lety na choreografii Útěk obra, která byla součástí inscenace VZLETY A PÁDY. Od té doby se k nám do Ostravy pravidelně vrací a se souborem průběžně pracuje. Práci na inscenaci Carmen, která bude pro Jiřího Pokorného prvním celovečerním dějovým baletem, přiblíží více v našem novém podcastu. Smyslný a vášnivý balet uvedeme poprvé 12. května v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Srdečně zveme!
 
Foto Serghei Gherciu