BALET NDM ZAKONČÍ SVOU SEZÓNU TANEČNÍ HOSTINOU V HUKVALDSKÉ OBOŘE!
BALET / 13.6.2022
Balet Národního divadla moravskoslezského zakončí svou sezónu v sobotu 18. června v amfiteátru na Hukvaldech, kde se v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka představí s originálním průřezem ze svého repertoáru.
 
Přijďte s námi oslavit konec sezóny! Balet Národního divadla moravskoslezského zve na svou TANEČNÍ HOSTINU V OBOŘE, se kterou vystoupí v rámci festivalu v sobotu 18. června od 20 hodin. Vstupenky ZDE!
 
Originální průřez repertoárem souboru baletu NDM zahájí slavnostní vstup toreadora Escamilla z baletu Carmen na hudbu Rodiona K. Ščedrina a Georgese Bizeta. Romantický duet vášnivé Carmen a Escamilla vystřídá Labutí jezero, symbol klasického baletního umění. Slavné „černé“ pas de deux prince s Odilií ze 3. jednání bylo nastudováno speciálně pro Janáčkův festival a prostředí hukvaldského amfiteátru. Následovat bude dramatický taneční souboj vikomta de Valmont s rytířem Dancenym z inscenace Nebezpečné známosti. Písně Když maminka tvoje a V takovém nečase! z cyklu Písně o mrtvých dětech a krátká melodie v jidiš přiblíží dobu a hudební svět geniálního tvůrce Gustava Mahlera a baletní inscenaci Mahlerovy vzpomínky. Velkolepá hukvaldská taneční hostina skončí jedinečným hudebním humorem Gioacchina Rossiniho a závěrečnou scénou z inscenace Rossiniho karty.
 
Více informací na stránkách festivalu ZDE. Nenechte si ujít tuto vyjímečnou událost, těšíme se na Vaši návštěvu v hukvaldské oboře!
 
CARMEN NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI
MAHLEROVY VZPOMÍNKY ROSSINIHO KARTY, Foto Serghei Gherciu