DERNIÉRA KLASICKÉHO BALETU DON QUIJOTE!
BALET / 6.6.2023
Nenechte si ujít jedno z posledních dvou představení komického baletu DON QUIJOTE. Na repertoáru Národního divadla moravskoslezského byl tento oblíbený titul více než pět let, teď jej čeká derniéra.
 
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského se již tento víkend rozloučí s inscenací DON QUIJOTE. Minkusův komicky laděný balet podle románu Miguela Cervantese, to je bez nadsázky jeden z pilířů klasického baletního repertoáru. Hlavní dějová linie milostného příběhu o zakázané lásce Kitri a Basila se prolíná s líčením fantaskního světa Dona Quijota, který se vydal hledat společně se svým věrným Sanchem Panzou rytířská dobrodružství. V choreografii Mariuse Petipy byl tento balet poprvé uveden v Moskvě roku 1869. V ostravské inscenaci se role choreografa poprvé ve své kariéře zhostil Michal Štípa.
 
Foto Serghei Gherciu
V rámci projektu DNY FAJNÉ RODINY máte nyní jedinečnou možnost vidět obě představení za zvýhodněné RODINNÉ VSTUPNÉ.  Těšíme se na Vaši návštěvu v sobotu 10. června 2023 v 18.30 hodin a v neděli 11. června 2023 v 16 hodin v Divadle Antonína Dvořáka, kdy proběhne derniéra inscenace.