JEDEN Z NEJOBLÍBENĚJŠÍCH TITULŮ NDM – LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA SE VRACÍ...
BALET / 29.10.2023
Soubor baletu Národního divadla moravskoslezského uvede v této sezóně celkem šestnáct představení úspěšné inscenace LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA.
 
Pohádkový příběh, dechberoucí choreografie Youriho Vámose, úchvatná hudba Petra Iljiče Čajkovského. LOUSKÁČEK –VÁNOČNÍ KOLEDA je jedním z nejoblíbenějších tanečních titulů u diváků všech věkových kategorií. Sólista souboru Francesco Fasano obdžel za své role v inscenaci užší nominaci na Cenu Thálie 2023! „Francesco Fasano na sebe výrazně upozornil už v předminulé sezoně jako Don José v ostravské inscenaci Carmen. V sezoně minulé zaujal porotu ve vedlejší roli Ďábla v inscenaci Louskáček – Vánoční koleda. Technická zdatnost a jistota provedení jednotlivých tanečních prvků se staly pevným základem pro vystavění role, v níž uplatňuje nenucenou komičnost, hravost a lehkost. Jeho energií sršící Ďábel je sympaticky poťouchlý s jemně erotickým nádechem," uvedla odborná porota Cen Thálií. Diváci se mohou těšit také na nové obsazení v hlavních rolích. Více v našem videu...
 
Vážení diváci, děkujeme Vám za Váš obrovský zájem. Všechna představení jsou nyní vyprodaná. U vyprodaných představení si na našich webových stránkách můžete nastavit "Hlídacího psa", který Vám může odchytit propadlé rezervace. Sledujte náš web, občas se pár rezervací uvolní.