BALET
Mezinárodní gala
Premiéra 25.2.2017, 18:30 hodin
Divadlo Antonína Dvořáka
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
arrow-right arrow-right

Mezinárodní gala - Premiéra 25.2.2017

Premiéra 25.2.2017, 18:30 - Divadlo Antonína Dvořáka


 

logoInformace
 

Baletní galakoncert s mezinárodní účastí zve na svůj již čtvrtý ročník dne 25. února 2017 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. Hosty budou tanečníci zahraničních národních divadel z Polska a Německa. Českou republiku budou reprezentovat hosté z Baletu Národního divadla v Praze, souboru Ballet Hommes Fatals, ostravská rodačka Nataša Novotná a samozřejmě domácí balet Národního divadla moravskoslezského!

Představení se uskuteční pod záštitou Generálního konzula polské republiky v Ostravě pana Janusze Bilského.

Vstupenky zakoupíte v předprodeji NDM a nebo on-line.

První sólista Polského národního baletu Maksim Woitiul zatančí s partnerkou Oleksandrou Liashenko (Ballett der Staatsoper Hannover) grand pas classique v choreografii Viktora Gzovského a fragmenty z choreografie Kurt Weill uměleckého ředitele Polského národního baletu Krzysztofa Pastora.

Poprvé se v Čechách objeví ukázka z autorskéhocelovečerního baletu Doktor Živago Jiřího a Otty Bubeníčka. Společně jsou podepsaní i pod adaptací – Jiří je autorem choreografie a Otto navrhl scénu. Balet měl světovou premiéru v Lublani v dubnu 2016 a již během letních měsíců Jiří a Otta Bubeníčci přenesli choreografii do San Francisca. Duet z baletu zatančí sólisté Slovinského národního divadla opery a baletu Tjaša Kmetec a Petar Đorčevski.

Sólisté německého divadla Mainfranken Theater Würzburg se představí v technicky náročném duetu z baletu Dívka a smrt v choreografii Anny Vity, umělecké ředitelky baletu, na hudbu Smyčcového kvartetu d moll Franze Schuberta
 
První sólisté Baletu ND v Praze Andrea Kramešová a Giovanni Rotolo se představí v pas de deux ze 3. jednání Labutího jezera v choreografii Maria Petipy a Alina Nanu a Michal Štípa v choreografii Maura Bigonzettiho Vertigo.
 
Cube je ukázka z připravované březnové premiéry nového projektu Laterny magiky. Nová média a dynamická choreografie v tanečním projektu mladých tvůrců.
 
Taneční pocta ping-pongu - fragment z inscenace přináší humorně laděnou podívanou s příchutí tance. Tančí 420PEOPLE a ostravská rodačka Nataša Novotná.
 
Soubor špičkových baletních umělců BALLET HOMMES FATALS představí Čajkovského Spící krasavici ve svérázném provedení. Slavné a virtuózní ženské role zatančí muži-tanečníci. Originální komická nadsázka v perfektním tanečním provedení vybraných scén přináší nevšední zábavu, humor, umělecký zážitek a je určena nejen milovníkům klasického tance.
 
Balet NDM naservíruje malou ochutnávku z připravované světové premiéry inscenace Tři mušketýři v choreografii Paula Chalmera. Speciálně pro tuto příležitost připravil Paul Chalmer choreografii Piaf à deux. Těšte se na také na oblíbené ukázky z našeho stávajícího repertoáru.
 
 

 
Představení se uskuteční pod záštitou Generálního konzula Polské republiky v Ostravě pana Janusze Bilského.
 
 

 

 

 

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
25.2.201718:30Divadlo Antonína DvořákaPremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoSouvisející