V RÁMCI PROJEKTU DIVADLO POD ROUŠKOU NABÍDNEME KONCERTY VÁŽNÉ HUDBY
9.4.2020
Ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto vám přineseme sérii koncertů ze slavnostního sálu Karla Küglera. Těšit se můžete na on-line přenosy i záznamy oblíbených koncertů.
 
Spolupráci zahájíme 14. dubna záznamem koncertu BACH TROCHU JINAK, ve kterém vystoupí Veronika Holbová (soprán), Taťjana Medvecká (slovo), Eliška Novotná (klavír) a Halina Františáková (housle). Následovat bude živý přenos koncertu PETRA NOUZOVSKÉHO (violoncello) a MIROSLAVA SEKERY (klavír), kteří zahrají skladby J. S. Bacha, F. Chopina, B. Smetany, B. Martinů a dalších.
 
 
Začátky koncertů jsou v 18.30 hodin. Konkrétní odkazy na program budeme zveřejňovat vždy s předstihem na webu (v sekci Divadlo pod rouškou), na facebooku a instagramu divadla.
 
Aktuálně na programu:
► ZÁZNAM KONCERTU BACH TROCHU JINAK
NDM / VYSÍLÁME 14.4.2020 OD 18.30 HODIN
 
Slavnostní sál:
Stylové historické prostory v prvním patře Divadla Jiřího Myrona s výhledem na katedrálu Božského Spasitele slouží koncertům, výstavám a společenským setkáním. Každou sezónu nese sál jiné jméno, vždy jméno významného představitele ostravského kulturního a společenského života. Pro jubilejní stou sezónu byl vybrán Edmund Palkovský, který byl jedním ze zakladatelů spolku Národní dům v roce 1894 (dnes Divadlo Jiřího Myrona) a také prvního českého gymnázia v Matiční ulici v Ostravě.
 
V letošní, 101. sezóně hrdě nosí jméno Karla Küglera. Českého operního pěvce, tenoristy, herce, režiséra, divadelního ředitele a hudebního pedagoga, který se zásadně podílel na vytváření operního souboru v nově založeném Národním divadle moravskoslezském.

Více informací o zmíněných osobnostech se můžete dočíst pod tímto odkazem.