NOVÉ ČÍSLO ČASOPISU NDM LEDEN/ÚNOR 2022 A LEDNOVÝ ZPRAVODAJ ON-LINE
15.12.2021
Právě vychází 55. číslo časopisu Národního divadla moravskoslezského kde se dozvíte, co nás čeká v prvních měsících v novém roce 2022! Zárveň vychází i lednový zpravodaj NDM.
 
Soubor opery má před sebou premiéry dvou oper. První velkou premiéru v novém roce budou ZÁSNUBY VE SNU (Verlobung im Traum) od Hanse Krásy. Inscenaci uvedeme v koprodukci s Národním divadlem v Praze, kde operu rovněž dvakrát zahrajeme na jevišti Státní opery. Ve spolupráci s Ostravskou univerzitou uvedeme v únoru premiéru opery DÍTĚ A KOUZLA (L’Enfant et les Sortilèges) Maurice Ravela v kreativní a zábavné režii Juraje Čiernika v Divadle „12“.
 
Soubor činohry se v letošní sezóně pyšní pestrým repertoárem sestaveným tak, aby si každý divák vybral to své. Blíží se premiéry inscenací NANEBEVSTOUPENÍ LOJZKA LAPÁČKA ZE SLEZSKÉ OSTRAVY, v dohlednu je také komedie Tutanchamon a klasické drama Višňový sad! Přečtěte si zajímavé rozhovory s Veronikou Forejtovou a Vladimírem Polákem.
 
Soubor baletu má za sebou úsěšný rok 2021. Získal Cenu Divadleních novin za počiny v sezóně 2020/2021, za období pandemie. Rovněž má za sebou čerstvou premiéru baletní fantazie MAHLEROVY VZPOMÍNKY. V časopise se dočtete zajímavý rozhovor s prvním sólistou baletu NDM Kokim Nishiokou
 
Závěrem roku soubor muzikálu natáčel s Českou televizí záznam jedné z neúspěšnějších inscenací NDM EDITH A MARLENE, kterou čeká v roce 2022 posledních pět repríz a v květnu derniéra. Soubor v prosinci odpremiéroval crazy muzikál HARPAGON JE LAKOMEC? a vy si v novém čísle časopisu můžete přečíst rozhovor s Jiřím Krhutem, autorem textu písní. Zajímavý rozhovor poskytl také dlouholetý člen souboru Jan Drahovzal.
 
Více se dočtete nejen v novém čísle časopisu NDM, ale také v lednovém zpravodaji, který již najdete on-line na našem webu.
 
Vážení a milí diváci, rádi bychom Vám poděkovali, že jste s námi a že navzdory omezením stále chodíte do našich divadel a vytváříte atmosféru, bez které by to zkrátka nešlo! Těšíme se na Vás v Novém roce 2022! Vaše Národní divadlo moravkoslezské!
 

►►PŘEČÍST ČASOPIS NDM◄◄