DUBNOVÝ ZPRAVODAJ NDM JIŽ NYNÍ ON-LINE!
17.3.2022
Přinášíme vám přehledně repertoár Divadla Antonína Dvořáka, Divadla Jiřího Myrona i Divadla „12“ na jednom místě! Přečtěte si dubnový zpravodaj, který je od dnešního dne na našich webových stránkách.
 
Národní divadlo moravskoslezské uvede v dubnu premiéry opery MANON skladatele Julese Masseneta podle románu mistrovského díla abbého Prévosta. Příběh vášnivé lásky mladičké, půvabné Manon a rytíře des Grieuxe narážející na cynismus amorální a zkorumpované francouzské společnosti 18. století se stal inspirací četných uměleckých zpracování. Massenet svou Manon vytvořil vrcholné dílo francouzské lyrické opery, jež od svého vzniku právem zůstává stálou součástí repertoáru světových operních scén. Premiéry se uskuteční 28. a 30. dubna 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Soubor opery nabízí 1. dubna RUSALKU – jedno ze dvou posledních představení v této sezóně. A 11. dubna Smetanovu HUBIČKU, rovněž jedno ze dvou posledních uvedení v této sezóně!
 
Činohra NDM uvede dvě poslední představení komediální revue ČEŠKY KRÁSNÉ, ČEŠKY MÉ!. Předposlední repríza se uskuteční ve čtvrtek 21. dubna a derniéra v úterý 10. května od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka. V pondělí 25. dubna v 19 hodin uvedeme v Divadle „12“ LATERNU s Davidem Viktorou, který za svou roli v této inscenaci obdržel nominaci na Cenu Jantar 2021!
 
Připravujeme pro Vás smyslný a vášnivý balet CARMEN v choreografii Jiřího Pokorného, který se do Ostravy vrací po čtyřech letech. Premiéry se uskuteční 12. a 14. května 2022 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Soubor muzikálu nabízí divákům poslední dvě představení rockové opery JESUS CHRIST SUPERSTAR v této sezóně, které se odehrají v Divadle Jiřího Myrona ve čtvrtek 14. dubna od 18.30 hodin a na Velký pátek 15. dubna od 16 hodin. Poslední dvě představení má před sebou jeden z nejúspěšnějších muzikálu Národního divadla moravskoslezského! Po více než osmi letech se rozloučíme s inscenací EDITH A MARLENE, kterou uvedeme ve čtvrtek 21. dubna a ve středu 4. května proběhne její derniéra. Obě představení se uskuteční od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Vybírejte z našeho bohatého dubnového repertoáru, těšíme se na Vaši návštěvu ve všech našich divadlech!