MUZIKÁL EDITH A MARLENE SE LOUČÍ SE SVÝM VĚRNÝM PUBLIKEM
OPERETA / MUZIKÁL / 4.5.2022
Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského uvede dnes večer 4. května derniéru jedné z divácky nejúspějšnějších inscenací našeho divadla. Loučíme se s naší EDITH A MARLENE.
 
Hudební drama EDITH A MARLENE se během svých více než osmi let uvádění stalo téměř „rodinným stříbrem“ muzikálového souboru. Inscenace o osudu Edith Piaf a Marlene Dietrich se slavnými písněmi z jejich repertoáru se stala skutečným ostravským fenoménem. Muzikál stojí na skvělých výkonech všech protagonistů a režii Janusze Klimszy. Představitelka Edith Piaf Hana Fialová získala za svou roli Cenu Thálie 2014. Eva Zbrožková je dokonalou představitelkou Marlene Dietrich. Od své premiéry v prosinci 2013 měla Edith a Marlene celkem 120 repríz. V listopadu 2017 se představila v rámci festivalu Ostrava v Praze také vyprodanému Divadlu Hybernia. Hana Fialová nazpívala šansony z inscenace na CD nazvaném Hana-Edith a u příležitosti 100. výročí narození Edith Piaf vystoupila se stejným repertoárem v živě přenášeném koncertu Českého rozhlasu.
 
Foto Martin Straka
Derniéra inscenace, která se uskuteční dnes 4. května od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona, je již vyprodaná, všem divákům děkujeme za jejich přízeň! Pro ty, na které vstupenky nezbyly, máme doboru zprávu. V prosinci 2021 jsme inscenaci natočili ve spolupráci s Českou televizí, která záznam premiérově odvysílá už 16. května na ČT art! Na iVysílání České televize bude inscenace dostupná sedm dní.
 
Foto Martin Straka
„Mám radost, že se nám podařilo navázat úspěšnou spolupráci s Českou televizí. Loni jsme tak uvedli velkou koncertní show 10 let muzikálu v Ostravě a letos 16. května uvede ČT art záznam naší velmi úspěšné inscenace Edith a Marlene s Hanou Fialovou a Evou Zbrožkovou. Bude to vlastně rozloučení s touto inscenací po neuvěřitelných osmi a půl letech uvádění."
Gabriela Petráková, šéfka souboru muzikálu