JIŽ TENTO TÝDEN NÁS ČEKAJÍ PREMIÉRY BALETU CARMEN!
BALET / 9.5.2022
Balet Národního divadla moravskoslezského uvede 12. a 14. května premiéry inscenace CARMEN v choreografii Jiřího Pokorného, který známý příběh posunul ze slunné španělské Sevilly počátku 19. století do nočního klubu industriálního města současnosti.
 
Balet CARMEN uvede soubor baletu v choreografii Jiřího Pokorného, který se do Ostravy vrací po čtyřech letech: v listopadu 2018 úspěšně přenesl z holandského souboru NDT2 choreografii Útěk obra, která byla součástí inscenace Vzlety a pády. Poslechněte si zajímavý rozhovor, který poskytl v podcastu NDM.
Naše CARMEN je sebevědomá dívka, miluje život, noční kluby (kde také pracuje a kde náš příběh začíná), má ráda svobodu a volnost a má velmi nekonvenční názory... Všechno, co dělá, dělá v přesvědčení, že tak je to správně. Miluje naplno! Don José je její absolutní protipól – nevěří si, nemá se rád, je nejistý, a tím pádem vlastně neumí milovat ani jiné lidi. Lady M je kamarádka Carmen – do Josého je zamilovaná, chce ho získat pro sebe a má pocit, že se k němu Carmen nehodí. Ale neuvědomuje si až tak jasně, že vlastně intrikaří a vede vztah Josého a Carmen k tragickému konci! Takže v našem baletu se nakonec musíme ptát, kdo, koho a čím zabíjí?“ přibližuje svůj přístup k vyprávění příběhu Jiří Pokorný.
 
Foto Serghei Gherciu
Nenechte si ujít tuto vyjímečnou baletní událost. Těšíme se na Vaši návštěvu v Divadle Jiřího Myrona, kde 11. května v 11 hodin proběhne veřejná generální zkouška. Premiéry se uskuteční 12. a 14. května od 18.30 hodin.