PROSINCOVÝ ZPRAVODAJ NDM JIŽ NYNÍ ON-LINE!
16.11.2022
Přinášíme vám přehledně program všech našich divadel! Přečtěte si na jednom místě, co vše jsme pro Vás připravili. Nejen bohohatý prosincový program, ale i tipy na vánoční dárky...
 
Poslední zpravodaj NDM roku 2022 přináší informace o prosincovém repertoáru – vše na jednom místě!
 
Opera Národního divadla moravskoslezského uvede 15. prosince 2022 premiéru komické zpěvohry PRODANÁ NEVĚSTA v Divadle Antonína Dvořáka. „Prodaná nevěsta samozřejmě stojí na klíčovém místě i v historii našeho divadla, jelikož právě premiérou její inscenace byl 12. srpna 1919 zahájen jevištní život NDM a naše nová inscenace v hudebním nastudování Marka Šedivého a režii Jiřího Nekvasila se stane v pořadí již čtrnáctou," přibližuje dramaturg opery Juraj Bajús. Inscenaci uvádíme v koprodukci se Slovinským národním divadlem opery a baletu. Opera je nastudována pro uvedení kompletního cyklu Smetanových oper – Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024. Premiéry 15. a 17. prosince 2022 v 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Druhou prosincovou premiérou bude hudební kabaret JONÁŠ A TINGL-TANGL. Jedna z nejranějších a současně nejzásadnějších her divadla Semafor bude mít svou premiéru 18. prosince v Divadle „12“. V nové inscenaci se v roli Jiřího Suchého objeví Tomáš Savka a Jiřího Šlitra zpodobní hudební ředitel souboru muzikálu NDM Jakub Žídek.
 
Vyberte si z naší bohaté nabídky titulů, které jsme pro Vás připravili pro adventní čas a přijďte k nám i o vánočních svátcích! Na www.ndm.cz nebo v pokladně NDM najdete inspiraci pro vánoční dárky. Vstupenky, divadelní balíčky, dárkové vouchery, CD, předplatné ABEND i drobné dárkové předměty.
 
Těšíme se na Vaši návštěvu ve všech našich divadlech!