NOVÉ ČÍSLO ČASOPISU NDM KVĚTEN/ČERVEN 2023 JIŽ NYNÍ ON-LINE!
21.4.2023
V posledním čísle našeho časopisu NDM v sezóně 2022/ 2023 Vám přiblížíme, co vše nás v měsících květnu a červnu čeká. Divadlo je! Divadlo bude! Pro Vás!
 
V našem dramaturgickém plánu jsme jako poslední operní premiéru této sezóny zařadili DALIBORA Bedřicha Smetany. Další inscenaci určenou pro náš Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024 uvedeme v premiéře 22. června 2023 v Divadle Antonína Dvořáka.
 
Soubor činohry představí 20. května 2023 v Divadle Antonína Dvořáka premiéru hry Henrika Ibsena NORA v režii Pavla Gejguše. Poslední premiéru této sezóny bude komedie Williama Shakespeara MARNÁ LÁSKY SNAHA, v rámci které jsme uvítali také překladatele hry pana profesora Martina Hilského. Byli jsme velmi rádi, že při této příležitosti máme možnost mu osobně pogratulovat k jeho nedávnému význačnému životnímu jubileu. Premiéra inscenace se uskuteční 10. června v Divadle Jiřího Myrona. Pokud byste i Vy chtěli zažít jedinečné setkání s Martinem Hilským, přijměte pozvání na Shakespearovské MLSání s Martinem Hilským, a to 29. května v 17 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Soubor muzikálu zve malé i velké diváky na premiéru pohádky O ZAJÍČKOVI ZAPOMNÍČKOVI z cyklu Tajemství bludných balvanů, kterou poprvé uvedeme 27. května 2023 v Divadle „12“.
 
Soubor baletu odehraje ve čtvrtek 25. května naposledy v sezóně v Ostravě velmi úspěšný komponovaný baletní večer ROSSINIHO KARTY. Diváky zveme na poslední novinku HORA, kterou v této sezóně hrajeme už jen 10. a 11. června 2023. Kritici píší, že Hora v podání baletu NDM je v našich končinách ojedinělým zážitkem, za nímž se vyplatí do Ostravy vyrazit i ze vzdálenějších koutů republiky!
 
Poslední dva měsíce 104. sezóny přinášejí vedle 4 premiér nových inscenací i několik derniér. Nenechte si ujít poslední možnost vidět činoherní isncenace BOUŘLIVÁ PLAVBA, HABAĎÚRA, NĚCO PRO LIDI a HODNÝ PAN DOKTOR. V neděli 11. června se uskuteční derniéra klasického baletu DONA QUIJOTA. Soubor opery uvede derniéry inscenací DÍTĚ A KOUZLA a MANON. Rozloučíme se s muzikály HARPAGON JE LAKOMEC? a PĚT LET ZPĚT (The Last Five Years). Dne 29. června v Divadle Jiřího Myrona po derniéře muzikálu KOČKY se zavře naposledy opona nejen nad touto inscenací, ale i nad celou 104. sezónou Národního divadla moravskoslezského.
 
Poslední strana tohoto časopisu představuje premiéry naší příští 105. sezóny! Více se dovíte v naší tradiční publikaci představující novou sezónu – v tištěné či on-line podobě již brzy na našich webových stránkách! Předplatné sezóny 2023/2024 zahajujeme již 2. května 2023!