SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ CEN THÁLIÍ 2023 PROBĚHNE V SOBOTU 30. ZÁŘÍ!
29.9.2023
Nenechte si ujít slavnostní předávání Cen Thálií, které proběhne již tuto sobotu 30. září 2023 v Národním divadle v Praze. Národní divadlo moravskoslezské obdrželo 4 nominace a cenu za celoživotní mistrovství v činohře převezme pan Stanislav Šárský!
 
Letos se budou Ceny Thálie udělovat po třicáté, a to v sobotu 30. září od 20 hodin v historické budově Národního divadla v přímém přenosu na ČT1. Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v oboru činohra letos převezme pan Stanislav Šárský.
 
Michaela Zajmi získala užší nominaci v kategorii opera za roli paní Rullové v inscenaci ROZBITÝ DŽBÁN a za roli Bubeníka v opeře CÍSAŘ ATLANTIDY ANEB ODEPŘENÍ SMRTI. Inscenaci uvádíme v rámci dramaturgické řady s názvem Opery terezínských skladatelů a byla nastudována v koprodukci s Národním divadlem v rámci projektu Musica non grata s podporou Velvyslanectví Spolkové republiky Německo Praha.
 
V kategorii balet získal nominaci Francesco Fasano, který odbornou porotu oslnil svým výkonem v rolích Boba Cratchita a Ďábla v mimořádně úspěšné inscenaci LOUSKÁČEK – VÁNOČNÍ KOLEDA.
 
Další nominaci získala za svůj skvělý výkon v muzikálu SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET Michaela Horká!
Tomáš Savka obdržel nominaci za roli Maxe Bialystocka v muzikálu PRODUCENTI.
 
Všem nominovaným gratulujeme!
 
Firma Lasvit již 20 let vyrábí skleněné plastiky Thálií podle návrhu Bořka Šípka. Foto Kristýna Junková