BUĎME SPOLU! RYBOVKA V KATEDRÁLE BOŽSKÉHO SPASITELE V OSTRAVĚ JAKO SOUČÁST PŮLNOČNÍ MŠE
6.12.2023
Zveme Vás na štědrovečerní půlnoční mši do katedrály Božského Spasitele, jejíž součástí bude Česká mše Vánoční Jakuba Jana Ryby! Neneche si ujít zcela mimořádný zážitek a buďte u toho s námi!
 
Římskokatolická farnost Ostrava s Národním divadlem moravskoslezským, Janáčkovou filharmonií Ostrava a občanskou platformou města Ostravy a Moravskoslezského kraje, připravují mimořádné provedení České mše Vánoční (1796), která bude součástí půlnoční bohoslužby 24. prosince 2023. Bohoslužbu bude sloužit biskup ostravsko-opavský, Jeho Excelence Martin David.
 
Foto: archiv římskokatolické farnosti
V katedrále se sejde na sedmdesát hudebníků, které povede hudební ředitel opery Národního divadla moravskoslezského Marek Šedivý. Dále účinkují sólisté opery Veronika Rovná (soprán), Anna Nitrová (alt), Václav Morys (tenor) a Martin Gurbaľ (bas). Hry na varhany se ujme Lukáš Kubenka. Dále účinkují členové sboru opery NDM, Janáčkovy filharmonie Ostrava, Moravskoslezské Sinfonietty a členů Moravského komorního sboru, Chorus Ostrava, Vysokoškolského pěveckého sboru OU včetně členů Pěveckého sdružení moravských učitelů a Chrámového sboru při ostravské katedrále. Sborového nastudování se ujme sbormistr opery NDM Jurij Galatenko.