EXTRA AKCE - OPERA
PŘEPIŠTE DĚJINY: Friedrich nebo Bedřich?
Premiéra 1.3.2024, 18:30 hodin
Divadlo Antonína Dvořáka
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Články, video, audio
arrow-right arrow-right

PŘEPIŠTE DĚJINY: Friedrich nebo Bedřich?

Premiéra 1.3.2024, 18:30 - Divadlo Antonína Dvořáka

Živé natáčení populárního historického podcastu uvádíme v rámci Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024

logoInformace

 

 

Friedrich nebo Bedřich? Populární historický podcast Martina Gromana a Michala Stehlíka Přepište dějiny se v živém natáčení jednoho dílu podcastu zaměří v Ostravě na osobnost Bedřicha Smetany, na realitu druhé poloviny 19. století, ale i na obraz skladatele a jeho díla během následujícího dvacátého století.

Akce je pořádána v rámci Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024

 

Dvoudenní vstupenka na KNIŽNÍ FESTIVAL OSTRAVA je zároveň vstupenkou i na akci PŘEPIŠTE DĚJINY (dvoudenní vstupenkou na KFO  se budete prokazovat i v Divadle Antonína Dvořáka). Pro rezervaci místa na danou akci je NUTNÉ při zakoupení vstupenky na KFO do položky jméno uvést: Jméno Příjmení a číslo zakoupené dvoudenní vstupenky na KFO 2024. Bez těchto údajů nebude vstupenka na akci „PŘEPIŠTE DĚJINY“ platná.
Pokud kupujete vícero vstupenek, můžete informaci ohledně čísla vstupenek na KFO 2024 napsat na email vstupenky@ostravainfo.cz. Více informací ZDE.

Martin Groman (1976)
Novinář, publicista a „doktor přes staré noviny“ působící na katedře mediálních studií Institutu komunikačních studií a žurnalistiky FSV UK a na MUP. Jinak též předseda Společnosti Ferdinanda Peroutky, autor textů a knih o starých, původních komunistech a jejich zmařených iluzích – například o Františku Krieglovi (2023). Druhou nohou stojí v rybníku obsahového marketingu, editování a copywritingu.

Michal Stehlík (1976)
Historik-slovakista. Začínající s tématem česko-slovenských vztahů, postupující přes zákruty komunistického Československa až k obecnému mudrování o dějinách. Autor knih a výstav. Učí již druhou dekádu za katedrou vysoké školy. Svůj svět dělí mezi katedru a muzeum – kdysi dávno řídil artistickou fakultu, aktuálně je součástí vedení Národního muzea. Svět s údivem objevuje mimo jiné i očima osmi potomků.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
1.3.202418:30Divadlo Antonína DvořákaPremiérazobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoSouvisející