EXTRA AKCE
Cyklus komorních koncertů – JANÁČKOVA HUDEBNÍ POEZIE
Uvedení 15.3.2023, 19:00 hodin
slavnostní sál v DJM
arrow-left arrow-left
  • Detail
  • Realizační tým / Obsazení
  • Termíny představení
  • Fotografie
  • Články, video, audio
arrow-right arrow-right

Cyklus komorních koncertů – JANÁČKOVA HUDEBNÍ POEZIE - Uvedení 15.3.2023

Uvedení 15.3.2023, 19:00 - slavnostní sál v DJM

Cyklus komorních koncertů uvádíme ve spolupráci s uměleckou agenturou Presto

logoInformace

Sólista Národního divadla Ivo Hrachovec patří mezi přední operní pěvce v oboru lyrický bas. Je obdařen mimořádnou schopností pro ztvárnění jevištních postav a vyhledávaným interpretem pro oratorní a koncertní díla. Laureát několika mezinárodních soutěží u nás i v zahraničí vystoupí ve slavnostním sále 15. března 2023.

Od roku 2003 je v angažmá v Národním divadle v Praze. K jeho nejlepším rolím patří Vodník v Dvořákově Rusalce, Sarastro a Sprecher v Mozartově Kouzelné flétně, Colline v Pucciniho Bohémě, Basilio v Rossiniho Lazebníku sevilském, Sparafucille ve Verdiho Rigolettovi, Raimondo v Donizettiho Lucii z Lammermooru, Geronio v Rossiniho Turkovi v Itálii. V poslední době je jeho doménou zejména komický repertoár, jako například Antonio ve Figarově svatbě nebo Alidoro v Rossiniho Popelce. Věnuje se i koncertní tvorbě mimo jiné natočil CD s Biblickými písněmi Antonína Dvořáka, výběr z Moravské lidové poezie a Ukvalské lidové poezie Leoše Janáčka. Ta zazní spolu s duchovními písněmi a spirituály také na připravovaném koncertě. Klavírní partnerkou mu bude dvojnásobná laureátka Mezinárodní smetanovské klavírní soutěže v Plzni a držitelka Ceny Bedřicha Smetany Johanna Haniková.

Koncerty probíhají v příjemném prostředí slavnostního sálu divadla Jiřího Myrona. V předprodeji si můžete zakoupit vstupenky na každý koncert zvlášť nebo zvýhodněné abonentní vstupné na celou řadu osmi večerů. Každý z večerů bude jedinečný a na každém z nich se setkáte s interprety, kteří jsou ve svém oboru špičkou. Ale hlavně načerpáte energii a krásno do dalších dní. Svým jménem koncerty zaštítili náměstek kultury MSK Lukáš Curylo a náměstek kultury SMO Zbyněk Pražák. Moravskoslezský kraj a Statutární město Ostrava projekt finančně podpořili.

logoRealizační tým
Datum Začátek Místo Typ Detail Vstupenky
15.3.202319:00slavnostní sál v DJMUvedenízobrazit detail

Inscenace není v této sezóně na repertoáru.

logoFotografie z představení
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
Foto: Martin Kusyn
logoSouvisející