VIDEOPOZVÁNKA NA PREMIÉRU WEST SIDE STORY
OPERETA / MUZIKÁL / 4.2.2020
Přelomové a na nastudování náročné dílo poprvé na repertoáru NDM! WEST SIDE STORY s geniální hudbou Leonarda Bernsteina bude mít premiéru již 6. února 2020. Zveme vás (jak jinak než) hudbou ►
 
 
Muzikál WEST SIDE STORY od své premiéry vroce 1957 rozhodně nezestárnul. Poprvé tu hraje choreografie naprosto zásadní roli a je nezbytným výrazovým prostředkem, není jen doplňkem. Mimo jiné proto se muzikál stal dílem zlomovým. A také proto je stále jedním z nejnáročnějších děl pro jevištní nastudování – po hudební, pěvecké, herecké i taneční stránce.
 
Konkurzu na role ve WEST SIDE STORY v Ostravě se vloni v zimě zúčastnilo 112 zájemců, výběr byl náročný, přípravy na uvedení běží s prázdninovou přestávkou téměř 10 měsíců a do rolí jsou nyní obsazeni nejlepší mladí muzikáloví herci a zpěváci z Česka i Slovenska. Účinkujících včetně alternantů je 63, na scéně se jich může najednou objevit až 40.
 
Cesta do Ostravy trvala dlouho a první snahy se datují už od vzniku nové dramaturgie souboru opereta/muzikál – s nástupem Jiřího Nekvasila do funkce ředitele divadla a Gabriely Petrákové do čela souboru. Hlavním dramaturgickým pilířem je dnes v Ostravě právě muzikál, a to ve třech podobách: současný zahraniční titul, muzikálová klasika a původní tvorba. Kvůli herecké a pohybové náročnosti byla WEST SIDE STORY zatím u násnastudována pouze 7x. Na Broadwayi se WEST SIDE STORY hraje dodnes a od premiéry sklízí kolosální úspěchy u diváků i kritiky. (šs)