CENY JANTAR OPERETA/MUZIKÁL – 5 NOMINACÍ!
OPERETA / MUZIKÁL / 11.2.2020
V muzikálové ženské kategorii jsou nominovány Martina Šnytová a Veronika Forejtová (DĚJ SE CO DĚJ). V mužské kategorii pak Lukáš Adam a Richard Pekárek (THRILL ME) a Tomáš Savka (PĚT LET ZPĚT)!
 
 
VERONIKA FOREJTOVÁ – DĚJ SE CO DĚJ (Anything Goes)
Veronika Forejtová ztvárnila postavu paní Harcourtové přesvědčivě a s osobitým smyslem pro humor. Předvedla dámu, která svobodně dělá, co si zamane, nemyslí na svůj věk, ale jde si za svými někdy ztřeštěnými nápady s nakažlivým optimismem. Její pojetí této postavy je nadčasové a naprosto věrohodné.
 
MARTINA ŠNYTOVÁ – DĚJ SE CO DĚJ (Anything Goes)
Martina Šnytová v roli Reno Sweeney ovládá scénu s jemnou elegancí a rozmarnou samozřejmostí. Její pěvecký a herecký projev jsou ve vzácné rovnováze. Porota přihlédla také k jejímu nastudování Catherine Hiatt v muzikálu Pět let zpět, které svědčí o tom, že Martině Šnytové je jakékoli zjednodušování cizí. Její herecký projev usiluje o přesný výraz, výstižnou charakteristiku postavy a všímá si citlivě kontextu.
 
 
LUKÁŠ ADAM – THRILL ME (Vzruš mě!)
Lukáš Adam vytvořil postavu Nathana bez jediného zbytečného gesta a přesvědčivě vyjádřil rub i líc ambivalentní povahy. Skvěle vystihl destruktivní touhu po milostném naplnění bizarního vztahu s Richardem i pozvolný propad do suterénu lidské duše a morální zodpovědnosti.
 
RICHARD PEKÁREK – THRILL ME (Vzruš mě!)
Richard Pekárek psychologicky sevřenou postavou Richarda vede k zamyšlení, proč inteligentní člověk místo dobra rozsévá zmar a zkázu. Pojetím cynického a znuděného mladíka reflektuje, že zlo je intenzivnější, když je zastřeno zdánlivě bezelstným jednáním, psychickým nátlakem a citovým vydíráním.
 
TOMÁŠ SAVKA – PĚT LET ZPĚT (The Last Five Years)
Tomáš Savka v roli Jamieho Wellersteina znamenitě ztvárnil postavu egocentrického spisovatele, který se pokouší zakotvit v manželství. Brilantně odstínil vývoj postavy od touhy ovládnout své libido až po naprostou deziluzi a výborně si vedl také v obtížném pěveckém partu.
zdroj: ostravan.cz