NDM PODĚKUJE KONCERTEM VŠEM, KTEŘÍ POMÁHAJÍ...
OPERETA / MUZIKÁL / 10.9.2020
Slavnostní koncert s názvem DĚKUJEME... bude poděkováním NDM všem zdravotnickým pracovníkům, kteří pomáhali v první linii. Součástí je benefice pro Český červený kříž. Diváci mohou koncert sledovat on-line.
 
Národní divadlo moravskoslezské si je vědomo složité a namáhavé práce všech, kteří během koronavirové krize působili v tzv. „první linii“. Děkujeme tak, jak to umíme nejlépe – uměním.
 
Iniciátorem večera se stal dirigent souboru operety/muzikálu Marek Prášil, který je sám mnohaletým členem Českého červeného kříže. V průběhu koronavirové pandemie se aktivně zapojil do pomoci poskytované ČČK. Pod těmito dojmy vznikla jednak hudební dramaturgie koncertu, jednak časová osa všech stěžejních momentů z tohoto období a s ní i obrazový dokument složený z fotografií našich předních fotografů (např. Martina Straky), který by měl koncert doprovázet.
 
Hlavními účinkujícími tohoto jedinečného představení jsou čtyři držitelé Ceny Thálie v muzikálovém oboru Martina Vlčková, Hana Fialová, Tomáš Savka a Petr Gazdík (nynější umělecký šéf muzikálového souboru Městského divadla Brno). Hrají sólisté instrumentalisté orchestru operety/muzikálu pod taktovkou dirigenta Marka Prášila. Speciálním hostem bude Jaromír Nohavica. Večer moderují sólisté souboru Eva Zbrožková a Libor Olma.
 
Zazní světoznámé melodie z muzikálů Evita, Jekyll a Hyde, Bídníci a z mnoha dalších…
 

Uvádíme 11. září 2020 v Divadle Jiřího Myrona – ZADANÉ PREDSTAVENÍ ZDRAVOTNÍKŮM (není možné zakoupení vstupenek). Koncert bude živě přenášet Český rozhlas Ostrava tak, aby odměněnými nebyli „jen“ zdravotníci přítomní v sále Divadla Jiřího Myrona.  Sledujte on-line vysílání koncertu na YouTube kanále Českého rozhlasu Ostrava  a podpořte Český červený kříž v Ostravě formou dárcovských SMS!