LEDNOVÝ MRAZIVÝ MUZIKÁL THRILL ME (VZRUŠ MĚ!)
OPERETA / MUZIKÁL / 12.1.2022
Soubor muzikálu zve diváky na lednové reprízy úspěšné komorní inscenace THRILL ME (Vzruš mě!). Příběh o vášni, touze a překračování hranic dvou mladých studentů práv uvedeme 15. a 18. ledna v Divadle „12“.
 
„Šokující příběh bestiálních vrahů v dechberoucí kreaci Lukáše Adama a Richarda Pekárka... Příběh je situován do prostředí Chicaga první poloviny 20. století a je inspirován skutečným příběhem dvou mladíků Nathana Leopolda a Richarda Loeba, jejichž chladnokrevný zločin ve své době otřásl nejen americkou společností. Byla vražda mladého chlapce jejich manifestací zvrácené touhy po dokonalém zločinu? Jakou roli v něm sehrála vášeň a nerovná láska?
Foto Martin Popelář
(...) Stephen Dolginoff pojal svůj muzikál jako příležitost vyprávět neobvyklý milostný příběh. Vražda není jeho vyústěním, nýbrž jedním ze střípků mozaiky, která zrcadlí perverzní anatomii vztahu dvou studentů. Dolginoff vytvořil sofistikovaný a psychologicky výstižný portrét psychiky obou vrahů, přičemž jeho interpretace příběhu je živý proces. Jednota hudby a slova, hudebního výrazu a dramatické akce je koncentrovaná, rudimentární a neobyčejně účinná. (...) Alfou a omegou ostravského nastudování Thrill Me jsou výkony obou protagonistů. Slovy nepopsatelná „chemie“, která mezi Lukášem Adamem a Richardem Pekárkem jiskří, se v takovém poměru, intenzitě a souladu na jevišti objevuje ojediněle. Vzájemné psychické propojení, hereckými prostředky mistrně vyjádřený kontrast mezi pohrdáním a adorací až po hlas svědomí, okolnostmi přinucený nést za ohraničené bytí odpovědnost. To vše a daleko víc divák sleduje bez hlesu a se zatajeným dechem."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 13. 5. 2019)
 
Foto Martin Popelář
15. ledna se Vám v hlavních rolích představí Lukáš Adam a Richard Pekárek, 18. ledna pak Adam Živnůstka a Tomáš Krpec. Hrajeme pro Vás od 19 hodin v Divadle 12".