STRHUJÍCÍ MUZIKÁL REBECCA V REŽII GABRIELY PETRÁKOVÉ
OPERETA / MUZIKÁL / 7.2.2022
Nechte se strhnout napínovým kriminálním příběhem v režii Gabriely Petrákové! Muzikálový hit ostravské scény REBECCU uvedeme 8. února v Divadle Jiřího Myrona. Ještě zbývá pár vstupenek!
 
Rebecca de Winterová, podle které je celý muzikál pojmenován a kolem které se točí celý děj, je postavou, která se v inscenaci vůbec neobjeví. Bývalá manželka Maxima de Wintera a paní panství Manderley je totiž mrtvá... Muzikál vídeňských autorů Michaela Kunze a Sylvestera Levaye podle původního románu s názvem Mrtvá a živá, spisovatelky Daphne du Maurier, měl svou ostravskou premiéru v režii Gabriely Petrákové v březnu roku 2017. Od té doby je úspěšnou stálicí mezi našimi muzikály!
 
V hlavních rolích se Vám 8. února v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona představí Veronika Prášil Gidová (Já), Tomáš Novotný (Maxim de Winter), Michaela Horká (Paní Danversová) a další. Doprovází orchestr operety/muzikálu pod taktovkou dirigenta a hudebního ředitele souboru Jakuba Žídka.
 
Foto Martin Popelář
Režisérka muzikálu REBECCA Gabrbiela Petráková je v čele souboru muzikálu již 20 sezón! Chtěla zpívat, poškození hlasu ji dovedlo k režii. Před nedávnem přijala pozvání do pořadu VIZITKA Českého rozhlasu Vltava, kde poskytla zajímavý rozhovor o své cestě k divadlu, o ostravském souboru muzikálu a jeho stávajícím repertoáru, i o tom, jak přemýšlí nad tvorbou představení pro 600 lidí, kteří se do divadla přišli pobavit.
Maminka zpěvačka, tatínek činoherec. Malá Gabriela chodila na zpěv, klavír a na výtvarku a svou budoucnost viděla na pódiu, nikoliv za ním. Po necelých šesti letech aktivní pěvecké dráhy ale ztratila pro zpívání hlas. Nevzdala se, rozhodla se pro studium operní režie na HAMU..."