MUZIKÁL WEST SIDE STORY V DIVADLE JIŘÍHO MYRONA
OPERETA / MUZIKÁL / 25.2.2022
Klasický pilíř světového muzikálu WEST SIDE STORY měl svou první premiéru v Ostravě před dvěma lety. Soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského má tento titul na svém repertoáru od 6. února 2020.
 
„Muzikál West Side Story lze vlastně zahrnout i do kategorie ‚současný titul', protože vlastně od své premiéry v roce 1957 nikdy nezestárnul. (...) Až do příchodu West Side Story byla choreografie v muzikálovém druhu divadla jakousi třešinkou na dortu. V tomto muzikálu se poprvé v historii stala takzvaně ‚vyjadřovacím prostředkem'. Tedy děj a jeho posun není na scéně vyjádřen jen mluveným slovem a zpěvem, nýbrž z velké části i choreografií. Není proto náhodou, že s tímto titulem přicházíme až rok a půl po Kočkách, kde jsme si dokázali, že naši dnešní sólisté (jak v pevném angažmá, tak ti hostující) dosáhli toho, o čem jsme před deseti lety jen snili a čeho jsme chtěli dosáhnout: mít herce, kteří zvládají stejnou měrou umění herecké, pěvecké i taneční."
Gabriela Petráková, šéfka souboru opereta/muzikál NDM
(z programu k inscenaci)
Foto Martin Popelář
Zveme Vás na jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů všech dob v podání souboru muzikálu Národního divadla moravskoslezského. Nejbližší reprízy uvedeme 4. a 15. března od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. V příběhu situovaném do ulic známé newyorské čtvrti bojují o nadvládu gangy místních Tryskáčů a portorických přistěhovalců Žraloků. A na pozadí násilného souboje probíhá love story Američana Tonyho a Portoričanky Marii, která je inspirována Shakespearovou tragédií Romeo a Julie.
Foto Martin Popelář