DIVADLO JIŘÍHO MYRONA BUDE V SOBOTU VEČER PATŘIT KOČKÁM!
OPERETA / MUZIKÁL / 15.3.2022
Nenechte si ujít jedno z posledních tří představení muzikálu KOČKY v této sezóně! Světový muzikálový hit Andrewa Lloyda Webbera uvedeme v sobotu 19. března od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
V sobotu 19. března uvedeme jedno ze tří posledních představení muzikálu KOČKY v této sezóně a ještě zbývá posledních pár vstupenek! Premiéra ostravských Koček proběhla v září roku 2018 a od té doby se těší velkému diváckemu zájmu. Inscenace má za sebou již 56 repríz! „Ostravské nastudování připravila režisérka Gabriela Petráková v choreografii Pavla Strouhala. (...) Největší předností ostravského nastudování je, že se povedlo vytvořit přesvědčivou iluzi společenství, které dokáže být jednotné i v rozmanitosti. Kolektiv, jehož energie a význam spočívá v individuálních odlišnostech, nikoli v schematické jednotě a uniformitě. Na tom režisérce Petrákové i choreografu Strouhalovi velice záleželo. Proto jsou jejich Kočky manifestací svobody, chválou pohybu a rovnosti všech bytostí. Kočky mají své osudy, své sny, svou vlastní mytologii. Kdo se stane tou, které bude dopřán nový život? Proč je stáří důvodem k opovržení, separaci a lhostejnosti? Lloyd Webberův muzikál na zdánlivě pohádkové bázi nastoluje velice závažné otázky, paralela světa koček a světa lidí je reflektována snahou o smíření všech.
 
Foto Martin Popelář
(...) Celý kaleidoskop hudebních barev, melodií, harmonií a rytmů však spojuje Lloyd Webberův dar syntézy, právě v této rozmanitosti a jejím dokonalém sloučení se vyjeví opravdový a nezaměnitelný autor. Jeho hudba dokonale slouží pohybu a je jeho organickou součástí. Nelze ji separovat. Právě v tomto absolutním prolnutí spočívá geniální integrace, kterou Lloyd Webber svými Kočkami dokázal. A ostravské nastudování se může stát jednou z nejlepších inscenací tohoto kultovního díla. Má k tomu opravdu všechny předpoklady."
Milan Bátor
(ostravan.cz, 21. 9. 2018)
 
Nejbližší představení muzikálu uvedeme v sobotu 19. března od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Ještě zbývá pár vstupenek! Další dvě představení do konce sezóny odehrajeme 28. dubna a 18. května 2022. Těšíme se na Vaši návštěvu!