MUZIKÁL EDITH A MARLENE NA ČT ART
OPERETA / MUZIKÁL / 17.5.2022
V pondělí 16. května ve 20.15 hodin na ČT art jste poprvé mohli zhlédnout záznam jednoho z nejúspěšnějších muzikálů Národního divadla moravskoslezského EDITH A MARLENE o dvou pěveckých legendách Edith Piaf a Marlene Dietrich.
 
V prosinci 2021 jsme inscenaci EDITH A MARLENE natočili ve spolupráci s Českou televizí, která záznam premiérově odvysílala 16. května ve 20.15 hodin na ČT art! Na iVysílání České televize bude záznam dostupný ještě sedm dní. Premiérové vysílání včerejšího záznamu sledovalo na ČT art 93.000 diváků! Všem moc děkujeme! 
 
Inscenace o osudu Edith Piaf a Marlene Dietrich se slavnými písněmi z jejich repertoáru se stala skutečným ostravským fenoménem. Hudební drama v režii Janusze Klimszy se během svých více než osmi let uvádění stalo téměř „rodinným stříbrem“ muzikálového souboru. V Divadle Jiřího Myrona jsme uvedli 120 repríz, 4. května 2022 proběhla slavnostní derniéra. Představitelka Edith Piaf Hana Fialová získala za svou roli Cenu Thálie 2014 a Eva Zbrožková byla dokonalou představitelkou Marlene Dietrich. Orchestr muzikálu Národního divadla moravskoslezského při natáčení zázmanu dirigoval Marek Prášil.
 
Foto Martin Straka
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za finanční dar.
 
Držitelku Ceny Thálie Hanu Fialovou mohou návštěvníci divadla vidět například v muzikálu KVĚTINY PRO PANÍ HARRISOVOU, který v této sezóně uvedeme 21. a 24. května od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona. Současně diváky zveme na nový komorní muzikál LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLI s Hanou Fialovou v hlavní roli, který poprvé uvedeme 3. června v Divadle „12".