BLÍŽÍ SE DLOUHO OČEKÁVANÁ PREMIÉRA MUZIKÁLU PRODUCENTI!
MUZIKÁL / 18.10.2022
Muzikál Národního divadla moravskoslezského zve diváky na svou první premiéru v této sezóně! Dlouho očekávaný muzikál PRODUCENTI poprvé uvedeme ve čtvrtek 27. října 2022 v Divadle Jiřího Myrona.
 
Koncem října se uskuteční z jara odložená premiéra skvělého komediálního muzikálu PRODUCENTI. Přitažlivý je nejen vlastním příběhem, ale i skvělými hudebními čísly a politicky nekorektním humorem, díky kterému by asi dnes na Broadwayi už neměl šanci být uveden. U nás naštěstí zatím stále vítězí zdravý rozum i smysl pro nadsázku." Gabriela Petráková, šéfka muzikálu a režisérka inscenace.
 
Každý producent si přeje, aby jeho dílo mělo co největší úspěch. Ne tak hrdinové této komedie Max a Leo, kteří zosnují plán uvést nejhorší muzikál všech dob a peníze od investorů si nechat. Zdánlivě sázejí na jistotu, když zhudební hru o Adolfu Hitlerovi a do režisérského křesla navíc dosadí homosexuála s tou nejhorší pověstí… Nikdo ale nepočítá s tím, že se takové dílo může i líbit! Muzikál je inspirován slavným stejnojmenným filmem z roku 1968, jehož autorem je velmistr parodie Mel Brooks (spoluscenárista filmů Mladý Frankenstein, Drákuloviny, Bláznivý příběh Robina Hooda a dalších). Na broadwayském jevišti se objevil poprvé v roce 2001 a byl ověnčen hned 12 Cenami Tony (z celkových 14 možných!), včetně ceny za nejlepší hudbu, libreto, režii, choreografii a další.
 
Foto Martin Popelář
V hlavních rolích se divákům představí Tomáš Savka / Lukáš Vlček (Max Bialystok), Tomáš Krpec / Radek Melša (Leo Bloom), Michaela Horká / Kristýna Štarhová (Ulla), Roman Harok / Tomáš Novotný (Franz Liebkind) a další.
 
Premiéry se uskuteční ve čtvrtek 27. října a v sobotu 29. října 2022 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona!