LISTOPADOVÁ PŘEDSTAVENÍ MUZIKÁLU WEST SIDE STORY
MUZIKÁL / 16.11.2022
Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů všech dob WEST SIDE STORY uvede soubor muzikálu Národního divadla moravskoslezského v pátek 18. a v sobotu 19. listopadu v Divadle Jiřího Myrona.
 
V příběhu situovaném do ulic známé newyorské čtvrti bojují o nadvládu gangy místních Tryskáčů a portorických přistěhovalců Žraloků. A na pozadí násilného souboje probíhá love story Američana Tonyho a Portoričanky Marii, která je inspirována Shakespearovou tragédií Romeo a Julie. WEST SIDE STORY je nesmrtelným kultovním muzikálem skladatele Leonarda Bernstein. Národní divadlo moravskoslezské má tento klasický pilíř světového muzikálu na svém repertoáru od února roku 2020.
 
Foto Martin Popelář
Foto Adam Živnůstka
V pátek 18. listopadu od 18.30 hodin se v hlavních rolích divákům představí Marianna Polyáková (Maria), Tomáš Savka (Tony), Peter Strenáčik (Riff) a Klára Jelínková (Anita). V sobotním představení (19. listopadu od 18.30 hodin) v hlavních rolích vystoupí Karolína Levková (Maria), Patrik Vyskočil (Tony), Peter Strenáčik (Riff) a Veronika Prášil Gidová (Anita). Orchestr muzikálu bude pod taktovou dirigenta Marka Prášila. Srdečně zveme!