SVĚTOVÁ PREMIÉRA MUZIKÁLOVÉ POHÁDKY O ZAJÍČKOVI ZAPOMNÍČKOVI
MUZIKÁL / 10.5.2023
Soubor muzikálu připravuje premiéru další pohádky z cyklu Tajemství bludných balvanů. Světová premiéra inscenace O ZAJÍČKOVI ZAPOMNÍČKOVI se uskuteční 27. května 2023 v Divadle „12“.
 
Kterak Zapomníček po Ostravě putoval, přes přechody běhal a nakonec i pochopil, na co je nejdůležitější v životě pamatovat, to se dozvíte v další pohádce z cyklu Tajemství bludných balvanů. Podobně jako první Pohádku o bídném havíři i nový díl napsal režisér Juraj Čiernik se svými spolupracovníky. Nebojte se přijít pouze na jednu z těchto inscenací, nebo se na oba příběhy podívat v opačném pořadí, než byly uvedeny.
I mezi zajíčky se může najít někdo zapomnětlivý nebo roztržitý: třeba náš Zapomníček. Je pro něj strašně těžké naučit se něco nového nebo udržet v hlavě, kam chtěl jít a proč. Když se tak rozhodne sám vydat za třemi čarodějkami na Černou louku, jistě se taková pouť neobejde bez odboček a nesnází. A to přesto, že se milému zajíčkovi všichni snaží pomoci – od jeho Bráchy zajíce po Sochu Špinarky. 
 
Foto Adam Živnůstka
V režii Juraje Čiernika, hudebním nastudování Vlastimila Ondrušky a na scéně a v kostýmech Davida Janoška hrají Pavel Liška, Marcel Školout, Eva Zbrožková, Janka Hoštáková, Dagmar Mimrová, Lenka Vaňkátová, Jan Drahovzal a další. Světová premiéra 27. května 2023 v 17 hodin v Divadle „12“. (hn)