JONÁŠ A TINGL TANGL SE PŘEDSTAVÍ V DIVADLE SEMAFOR!
MUZIKÁL / 13.5.2023
V neděli 18. června 2023 představíme náš úspěšný hudební kabaret JONÁŠ A TINGL TANGL v Divadle Semafor v Praze.
 
Hudební kabaret Jonáš a tingl-tangl měl premiéru v létě roku 1962 a vznikl tak trochu z nouze. Po odlivu hlavních hvězd tehdejšího Semaforu na sólové dráhy (Eva Pilarová, Waldemar Matuška) bylo nutné doplnit repertoár divadla komornější inscenací. Vedle Jiřího Suchého se tedy na jeviště postavil hudební skladatel Jiří Šlitr, který se do té doby převážně „skrýval“ za pianem. Vznikla tedy legendární klaunská dvojice, jejíž kouzlo, bryskní dialogy, originální humor a nezapomenutelné, dnes již zlidovělé melodie přenesli na jeviště komorního Divadla „12“ Tomáš Savka a Jakub Žídek.
 
Foto Martin Popelář
„O tom, že to bude titul úspěšný, nebylo pochyb. Jonáš a tingl-tangl se dávno nesmazatelně zapsal nejen do zpěvníků, ale hlavně srdcí mnoha generací. Až je s podivem, že se tato nestárnoucí a nadčasová hra neobjevuje na českých jevištích častěji. Režisér Jiří Nekvasil navíc našel tu správnou hereckou dvojici, která na pány Suchého a Šlitra se vší úctou a pokorou navazuje. Tomáš Savka a Jakub Žídek tedy budou nejspíš hity divadla Semafor hrát a zpívat nejen pro mnoho dalších nadšených diváků, ale možná i pro samotného autora Jiřího Suchého, který se o svého Jonáše zajímal po celou dobu zkoušení a kdo ví – třeba si ho v blízkém budoucnu přijede poslechnout a podívat se na něj osobně..." Tomáš Novotný, dramaturg inscenace.
 
Premiéra hudebního kabaretu se uskutečnila 18. prosince 2022 a od té doby máme stále vyprodáno! Nyní můžete navštívit představení, které uvedeme v Divadle Semafor v neděli 18. června 2023. Vstupenky jsou ještě k dispozici!