MUZIKÁLOVÝ THRILLER SWEENEY TODD NAPOSLEDY V SEZÓNĚ!
MUZIKÁL / 10.6.2023
Nenechte si ujít poslední představení muzikálu SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET STREET v této sezóně! Vstupenky jsou ještě k dispozici!
 
„Ďábelského holiče přivedla na svět londýnská šestáková literatura v polovině 19. století, dramatik Christopher Bond poté obdařil vraždící monstrum minulostí, jež Todda přivedla k pomstě za nespravedlivě zničený život. A tuto podobu má i v muzikálu. Sweeney Todd se na českých scénách objevuje po čtvrté, poprvé ale na velkém jevišti, které mu dodává patřičnou monumentalitu, zakotvenou už v jeho hudební podobě pohybující se mezi muzikálem, operou, oratoriem a středověkou moralitou. Obří kovová konstrukce s mosty umožňuje rozehrát příběh v prostoru, s velkými sborovými scénami, choreografií, svícením, kouřem a dalšími efekty. (...) Sweeney Todd je po hudební a pěvecké stránce velmi náročné dílo. Ostravský soubor se s ním vyrovnal naprosto skvěle, a to od hlavních rolí až po výborně zpívající a hrající sbor. (...) Pěvecká náročnost vyžaduje zdatné hlasy, ve vedlejších rolích tak vynikají i operní pěvci, a to jak zpěvem, tak i přirozeným hereckým projevem. (...) Po rovněž zdařilé, leč komornější plzeňské inscenaci z roku 2018 dostal Sweeney Todd v Ostravě rozměr velkého plátna a na premiéře si právem vysloužil ovace publika vestoje." Radmila Hrdinová (novinky.cz, 3. 2. 2023).
 
Foto Kristýna Junková
V posledním představení sezóny, které se uskuteční ve středu 14. června 2023 v 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona, se v hlavních rolích představí Tomáš Novotný (Sweeney Todd), Michaela Horká (Paní Lovettová), Tadeáš Hoza (Anthony), Patricia Janečková (Johanna), Pavel Klečka (Soudce Turpin), Titusz Tóbisz (Biřic Bamford), Tomáš Krpec (Tobias), Veronika Prášil Gidová (Žebračka), Peter Svetlík (Pirelli) a Jaroslav Rusnák (Fogg). Orchestr muzikálu diriguje Marek Prášil.