SLAVNÝ BROADWAYSKÝ MUZIKÁL O ĎÁBELSKÉM HOLIČI SWEENEYM TODDOVI
MUZIKÁL / 11.8.2023
Nenechte si ujít jedno ze dvou zářijových představení naši úspěšné muzikálové novinky. Muzikálový thriller SWEENEY TODD: ĎÁBELSKÝ LAZEBNÍK Z FLEET STREET uvedeme 14. a 15. září od 18.30 hodin v Divadle Jiřího Myrona.
 
Příběh londýnského holiče Sweeneyho Todda, který podřezával břitvou zákazníky a jeho bytná z nich pekla široko daleko oblíbené masové koláčky, se poprvé objevil ve Šňůře perel v polovině devatenáctého století. Byly to laciné sešity hororových lidových čtení, něco na způsob zdejších daleko pozdějších morzakorů a rodokapsů. (...) V Ostravě poprvé hrají ‚velkou‘ verzi a skvěle se vyrovnali se všemi obtížemi partitury. (...) S posílenou company (čtyřiatřicet zpěváků!) a s operními pěvci v hlasově exponovaných rolích. Tu titulní dokonale zvládl Lukáš Vlček nosným barytonem, chlapáckou postavou a divokým výrazem, Michaela Horká neméně dobře charakterizovala Paní Lovettovou jako figurku londýnských uliček, Lukáš Adam vytvořil chlapeckého Tobiase. Pro Soudce Turpina byl potřeba operní bas Pavla Klečky (alternuje Gustáv Beláček), pro dívku Johannu zase svítivý soprán Patricie Janečkové. Obsazení všech deseti rolí nemá chybu. Režisér Juraj Čiernik s pěvci vypracoval detailní jednání jejich postav. (...) Síla produkce je v hudebním nastudování dirigenta Marka Prášila a sbormistryně Ivety Weis Viskupové.” Josef Herman, Divadlení noviny (20. 2. 2023).
 
První dvě představení souboru muzikálu v nové sezóně 2023/2024 na velkém jevišti Divadla Jiřího Myrona budou patřit Sweeney Toddovi. Nenechte si ujít velkolepý muzikálový thriller, těšíme se na Vaši návštěvu ve čtvrtek 14. září 2023 a v pátek 15. září 2023 vždy od 18.30 hodin.
 
Foto Kristýna Junková
První představení souboru ve 105. sezóně uvedeme 2. září 2023 v Divadle „12“. Sezónu 2023/2024 startujeme komorním muzikálem LÍP SE LOUČÍ V NEDĚLI s Hanou Fialovou a Jakubem Žídkem! Zbývá posledních pár vstupenek!